20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialEgal in Muntenegru, in drum spre Israel

Egal in Muntenegru, in drum spre Israel

Gloria Bistrita a reusit calificarea in turul secund al Cupei UEFA Intertoto, unde va intalni formatia israeliana Maccabi Haifa. Ardelenii au incheiat la egalitate, 1-1, returul de pe terenul muntenegrenilor de la Grbalj, in prima mansa impunandu-se cu 2-1.

Jocul Gloriei n-a stralucit nici in mansa secunda a dublei cu Grbalj, la fel cum s-a intamplat si in tur, cand ardelenii au obtinut victoria cu doua minute inainte de final. Elevii lui Sabau au profitat insa de lipsa de experienta a adversarilor, care s-au aflat la prima participare intr-o cupa europeana. Cu cinci minute inainte de final, bistritenii au profitat de o iesire gresita la off-side a muntenegrenilor, Tilinca scapand singur cu portarul advers. Fostul jucator al CFR Cluj, care s-a facut cunoscut prin evolutia avuta in urma cu doi ani in Intertoto, si-a dovedit altruismul pasandu-i in fata portii goale lui Coroian, capitanul Gloriei deschizand scorul. "Prima repriza ne-a apartinut in totalitate. Am avut trei-patru ocazii mari de gol. Jucatorii au fost singuri cu portarul, dar nu am reusit sa marcam. Este clar ca, din punct de vedere fizic, nu suntem inca pregatiti. In a doua repriza am suferit foarte mult. Nu am mai contat practic in joc. Nu am reusit sa recuperam baloanele si puteam chiar sa pierdem calificarea", a precizat tehnicianul bistritenilor, Ioan Ovidiu Sabau.
La fel cum s-a intamplat si in tur, la pauza tabela indica scorul 1-1. Acelasi Dalac, care a inscris si la Bistrita, l-a invins din nou pe Tatarusanu. Repriza secunda nu a adus nimic nou, poate doar o mare plictiseala in tribune si in cele doua porti, unde portarii au somat. Tatarusanu a fost intrebuintat o singura data, in minutul 76 de lovitura de cap al lui Grujic. "Se vede ca inca nu suntem pregatiti fizic. Putem vorbi si de o relaxare a jucatorilor nostri. De fapt asta este o problema a fotbalistului roman – sa nu se mai concentreze la fel de bine daca adversarul este unul slab. Dar importanta este calificarea", a precizat directorul sportiv Ioan Horoba.
In turul secund, Gloria va intalni Maccabi Haifa, primul meci urmand sa se dispute in Israel, pe 7 iulie, de la ora 19:00. Returul este programat pentru data de 14 iulie, cel mai probabil ora 17:00, pentru ca exista si posibilitatea ca meciul sa ajunga in prelungiri. "Maccabi este teoretic cam de aceeasi valoare ca si noi. Nu vreau sa ma gandesc ca ei sunt favoriti, n-ar fi constructiv pentru noi. Eu zic ca ne vom califica. Avem si avantajul ca in mansa secunda jucam pe teren propriu, iar in cupele europene acest lucru poate fi decisiv", a comentat oficialul bistritenilor.
Romania este singura tara care are doua reprezentante in Cupa UEFA-Intertoto. Otelul va intra si ea in lupta in acest tur secund. Galatenii vor da piept cu echipa bosniaca FK Slavija Sarajevo. Primul meci se va juca in Bosnia, pe 7/8 iulie, returul fiind programat la Galati dupa o saptamana.

Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...
Ultima oră
Pe aceeași temă