27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialStadionul lui Nicoara a trecut de finul lui Boc

Stadionul lui Nicoara a trecut de finul lui Boc

Dupa mai bine de un an si jumatate de tergiversari, proiectul de construire a unui nou stadion in locul vechiului Ion Moina a fost adoptat de Consiliul Judetean (CJ) Cluj cu un singur vot impotriva si mai multe abtineri din partea consilierilor democrati.
Votul nu a fost influentat de o adresa trimisa inaintea sedintei de prefectul Alin Tise, finul primarului Emil Boc si fost membru PD. In aceasta se arata ca, daca proiectul va trece in forma prezentata, Hotararea ar putea fi atacata in contencios administrativ. Actul prefectului i-a determinat pe consilierii PSD sa ceara demiterea lui Tise, pe motiv ca gestul sau a reprezentat o imixtiune in activitatea administratiei judetene. "S-or fi intalnit in familie nasul si finul si or fi decis ca nu e bine ca CJ sa faca investitia", a explicat consilierul PSD, Dan Canta, el referindu-se la faptul ca administratia judeteana a renuntat la colaborarea cu administratia locala condusa de Emil Boc in privinta construirii stadionului.
Contactati de Romania libera, doi fosti prefecti ai Clujului, Vasile Soporan si Valentin Cuibus, au apreciat ca Tise nu a respectat procedura impusa de lege. In opinia celor doi, prefectul ar fi trebuit sa astepte intai ca CJ Cluj sa valideze proiectul si abia apoi sa ceara modificarea lui. In speta, prefectul cerea ca procedura de alegere a viitorului constructor sa fie licitatia, nu dialogul competitiv.
La finalul sedintei, presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca nu crede necesara demiterea prefectului. "Mizez pe intelepciunea domnului Tise. Daca el ne va bloca in contencios Hotararea, amanam din nou stadionul cu luni intregi", a explicat Nicoara.
Consilierul judetean Ionel Curt a votat impotriva proiectului de construire a noului stadion, iar consilierii care s-au abtinut au fost toti democratii in afara de Steluta Cataniciu.

Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă