14.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialAirbus va asambla avioane in China

Airbus va asambla avioane in China

Constructorul aeronautic european Airbus a semnat, astazi,  contractul oficial pentru constructia la Tianjin, in estul Chinei, a unei uzine de asamblare pentru avioanele din seria A320, informeaza AFP, preluata de Rompres.

Uzina va fi un joint venture intre Airbus si Tianjin Zhongtian Aviation Industry Investment Co., un consortiu chinez compus din China Aviation Industry Corp I, China Aviation Industry Corp II si Tianjin Bonded Zone Investment Co.

Acordul cu partenerii chinezi a fost semnat de directorul general delegat al Airbus, Fabrice Brégier, in prezenta ministrului german al Economiei, Michael Glos, in cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Palatul poporului din Beijing.

Potrivit contractului, Airbus va detine pachetul majoritar de 51% din uzina de la Tianjin, urmand ca restul sa fie impartit intre cele trei companii chineze. Cele doua parti nu au oferit detalii referitoare la valoarea totala a investitiilor, insa analistii estimeaza ca este vorba de o suma cuprinsa intre opt si zece miliarde yuani (1,04 pana la 1,3 miliarde dolari).

Lucrarile de constructie au inceput la mijlocului lunii mai 2007, aceasta urmand sa fie prima uzina de asamblare a avioanelor A320 din afara Europei. Directorul general al uzinei, ca si directorul de operatiuni, cel responsabil pentru calitate si cel responsabil pentru contabilitate vor fi numiti de Airbus.

"Facilitatea de productie de la Tianjin urmeaza sa livreze primul sau avion A320 in prima jumatate a lui 2009, si estimam sa ajungem la un ritm de patru aparate pe luna din 2011", a declarat Marc Bertiaux, vice-presedintele Airbus responsabil pentru piata chineza.
Airbus intentioneaza sa asambleze la Tianjin un numar total de 300 de aparate A320 pana la inceputul lui 2016.

Airbus mizeaza pe aceasta uzina pentru a recupera decalajul care il separa de rivalul american Boeing, grup care controleaza doua treimi din piata aeronautica civila chineza. Ambele companii estimeaza ca, in urmatorii 20 de ani, piata chineza ar putea solicita un numar cuprins intre 2.700 si 2.900 de avioane pentru transportul pasagerilor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...
Ultima oră
Pe aceeași temă