14.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportSituatia sediului GDS, inca indecisa

Situatia sediului GDS, inca indecisa

Plenul Camerei Deputatilor a decis, astazi, retrimiterea la comisii a legii privind respingerea OUG pentru modificarea Legii tinerilor, a carei principala reglementare este trecerea sediului GDS in patrimoniul Fundatiei Nationale pentru Tineret (FNT), informeaza Rompres.

Propunerea de retrimitere la comisie a apartinut deputatilor PNL si PSD, fiind sustinuta de celelalte partide, cu exceptia a cinci deputati, care au votat impotriva.

Presedintele Traian Basescu a retrimis, in urma cu doua luni, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind respingerea OUG care modifica Legea tinerilor. Practic, Basescu a fost nemultumit de decizia Parlamentului si a solicitat ca Asociatia 'Grupul pentru Dialog Social' sa-si poata pastra actualul sediu situat pe Calea Victoriei nr.120.

Parlamentul hotarase, la sfarsitul lunii martie, ca sediul GDS sa fie transmis FNT, aproband respingerea Ordonantei care prevedea ca GDS redevenea proprietar al sediului din Calea Victoriei.

In opinia presedintelui, este necesara aprobarea, prin lege, a OUG 105/2006, deoarece prin respingerea acesteia "un imobil din proprietatea publica a statului se atribuie in proprietate unei fundatii inexistente, la data aparitiei legii". In plus, Basescu a sustinut ca trebuie avut in vedere faptul ca GDS este "o institutie simbol a societatii civile, fiind una dintre cele mai vechi din Romania, asociatie constituita dupa Revolutia din Decembrie 1989 si care a intervenit activ in viata publica si culturala, in sens reformator, mai cu seama prin intermediul Revistei 22".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...
Ultima oră
Pe aceeași temă