14.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialMotiunea PD pe Agricultura nu va mai fi supusa votului deputatilor

Motiunea PD pe Agricultura nu va mai fi supusa votului deputatilor

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa nu mai repuna pe ordinea de zi motiunea simpla pe Agricultura depusa de PD, pe motiv ca au trecut cele sase zile in care trebuia votata.
Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (PSD) a declarat, miercuri, ca Biroul Permanent a decis sa nu mai repuna pe ordinea zi a plenului Camerei motiunea simpla pe tema Agriculturii depusa de PD, care fusese scoasa de pe ordinea de zi, fara a fi votata, luni.
Zgonea a argumentat ca votul deputatilor de luni, prin care a fost scoasa de pe ordinea de zi motiunea simpla a PD, a fost unul regulamentar, bazat pe o interpretare legitima a deciziei Curtii Constitutionale care stabilea ca o motiune simpla nu poate avea ca finalitate demiterea sau revocarea unui ministru.
Camera Deputatilor a decis, luni seara, scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple privind Agricultura, initiata de PD. Decizia a fost luata cu 111 voturi "pentru", 56 de voturi "impotriva" si 8 abtineri.
La inceputul discutiilor pe marginea motiunii simple pe tema Agriculturii depuse de PD, deputatul PSD Eugen Nicolicea a intervenit la microfonul plenului Camerei Deputatilor, motivand ca, la fel ca in cazul motiunii simple pe tema Sanatatii, dezbatuta anterior, motiunea pe tema Agricultura contine prevederi neconstitutionale.

Nicolicea a invocat textul motiunii simple pe tema Agriculturii care propunea premierului Calin Popescu Tariceanu revocarea din functie a ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, si a afirmat ca textul este neconstitutional, intrucat revocarea unui ministru nu poate fi solicitata decat printr-o motiune de cenzura. El a propus fie scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple pe tema Agriculturii, fie retragerea acesteia de catre PD si PLD. In contrapartida, Nicolicea a propus deputatilor PLD si PD ca, dupa retragerea propriei motiuni, sa voteze, marti, pentru motiunea simpla pe aceeasi tema depusa de PSD.
Propunerea lui Nicolicea de scoatere de pe ordinea de zi a motiunii PD a avut castig de cauza la vot, fiind acceptata de 111 dintre deputati si respinsa de 56 dintre ei, alti 8 abtinandu-se.
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca, daca semnatarii motiunii simple privind Agricultura initiate de PD vor retrage elementul de neconstitutionalitate, adica solicitarea de demisie a ministrului, atunci Biroul Permanent va putea decide asupra introducerii in plen.

Cele mai citite

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...
Ultima oră
Pe aceeași temă