19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialCopos ofera 100.000 de euro pentru Todoran!

Copos ofera 100.000 de euro pentru Todoran!

Principalul actionar al FC Rapid, George Copos, sustine ca suma ceruta de clubul Farul pentru cedarea mijlocasului Dinu Todoran – 600.000 de euro – este prea mare si considera ca pretul corect al fotbalistului este cel platit de Steaua pentru Mihai Gurita, adica 100.000 de euro.

"600.000 de euro nu este  pret corect. Nu stiu cat merita un jucator ca Todoran, dar ma intreb cu cat l-a vandut Farul pe Gurita? Pretul corect al lui Todoran este pretul platit de Steaua pentru Gurita. Nu stiu daca o sa-l conving pe domnul Bosanceanu, dar asta e parerea mea", a declarat, miercuri, George Copos. Oficialul rapidist i-a dat insa dreptate patronului clubului Farul, Gheorghe Bosanceanu, care s-a aratat nemultumit de faptul ca gruparea giulesteana l-a contactat pe Todoran fara acordul sau. "Domnul Bosanceanu are dreptate, nu aveam voie sa discutam cu jucatorul fara acordul dansului. El este un prieten bun, il respect si imi pare rau pentru situatia asta", a spus Copos.
Contactat telefonic, Bosanceanu a afirmat ca Farul nu il poate ceda pe Dinu Todoran la pretul platit de Steaua pentru Mihai Gurita. El a explicat ca Todoran este cel mai bun jucator al echipei constantene, si nu Gurita. "Nu sunt de acord cu pretul de care spune. Daca Gurita, jucator de 35 de ani (n.r. – Gurita este nascut pe 1 februarie 1973), mai avea contract cu Farul un an, Todoran mai are contract pana in 2010. Iar apoi Todoran a confirmat si are doar 28 de ani (n.r. – Todoran implineste 29 de ani pe 8 septembrie). si nu Gurita a fost cel mai bun jucator al Farului, ci Todoran. Sigur ca Gurita era in atentia tuturor pentru ca impingea mingea in poarta, dar Todoran gandeste intreg jocul nostru. Nu stiu daca vom mai lasa din pret, pentru ca daca vrem sa ii aducem un inlocuitor, nu cred ca gasim de valoarea lui sub jumatate de milion de euro", a declarat Bosanceanu.
Patronul gruparii Farul sustine ca George Copos i-a propus si cativa jucatori la schimb, dar a refuzat. "Pe noi interesul Rapidului ne-a prins si nepregatiti, pentru ca daca ne spuneau in timpul campionatului alta era situatia, aveam si noi timp sa urmarim alti jucatori. Am discutat cu George, mi-a propus niste jucatori la schimb, dar acestia nu reprezinta interes pentru antrenorul nostru (n.r. – Constantin Gache). Iar ce vrem noi nu pot sa ne dea ei, ca are Rapidul nevoie de acei jucatori. Asa ca e greu sa ne putem intelege", a spus patronul, refuzand sa ii nominalizeze pe jucatorii in cauza.
Bosanceanu a explicat ca este de acord sa ii faca un favor prietenului sau George Copos, dar apoi va trebui sa indure injuraturile suporterilor constanteni. "George Copos se mai gandeste. Trebuie sa se hotarasca o data si o data daca are nevoie de Todoran si daca e de acord sa plateasca suma pe care o cerem noi. Noua ne e greu sa negociem, pentru ca suntem prieteni buni. Eu trebuie sa vand cat mai scump, el trebuie sa cumpere cat mai ieftin. E o situatie in care nu ne place sa fim. Daca puteam sa il ajut, il ajutam, dar aici nu e vorba de Gheorghe Bosanceanu, e vorba de clubul Farul. Eu n-am nevoie de bani, dar clubul are. Prietenia este una, iar relatia dintre cele doua cluburi e alta. Ca sa il dam, ar trebui sa-mi asum eu raspunderea. Eu i-as face un favor lui George, dar apoi eu o sa-mi incasez injuraturile de la suporteri", a precizat Bosanceanu.

Mugurel Buga a revenit, de ieri, la antrenamentele Rapidului. Amenda de 12.000 de dolari pe care o primise pentru ca a refuzat sa mai vina la pregatiri, fiind nemultumit cu salariul sau, va fi platita de George Copos. Principalul actionar al FC Rapid a declarat ca l-a convins pe Buga sa revina fara a-i mari salariul, ci doar promitandu-i ca ii va transforma salariul din dolari in euro. "Mugurel e un artist si ca toti artistii are si iesiri din-astea. De aia se si numeste Mugurel Pele Buga, pentru ca este un artist. Nu i-am marit contractul pana la urma, dar il voi transforma din dolari in euro daca Rapid va lua titlul. Asta am discutat si ma voi tine de cuvant", a explicat Copos.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Două cutremure în România în zona seismică Vrancea. Un seism a avut intensitate de 4

Două cutremure s-au produs, în noaptea de marți spre miercuri, în judeţul Buzău, unul dintre ele având magnitudinea 4. La ora 01:48:07, a avut loc un...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Două cutremure în România în zona seismică Vrancea. Un seism a avut intensitate de 4

Două cutremure s-au produs, în noaptea de marți spre miercuri, în judeţul Buzău, unul dintre ele având magnitudinea 4. La ora 01:48:07, a avut loc un...
Ultima oră
Pe aceeași temă