19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialCatalin Burlacu viseaza la Panionios

Catalin Burlacu viseaza la Panionios

Baschetbalistul Catalin Burlacu, component al nationalei si vicecampion al Estoniei cu BC Kalev, a declarat ca ii este greu sa decida unde va juca sezonul viitorul, pentru ca are trei oferte bune, intre care si de la Panionios Atena, unde ar vrea sa evolueze.

Catalin Burlacu a parasit campioana CSU Ploiesti in vara anului trecut, semnand un contract pe un sezon, cu drept de prelungire pe inca unul, cu detinatoarea titlului in Estonia, BC Kalev, cu care a incheiat campionatul 2006-2007 pe locul secund si a jucat pe doua fronturi internationale, Liga Baltica, in care a ajuns pana in sferturile de finala, si FIBA EuroCup, in care formatia sa a evoluat in grupele principale.
Inaintea finalei de campionat, in Estonia, Burlacu a suferit o ruptura la bicepsul femural, astfel ca nu si-a putut ajuta echipa asa cum si-ar fi dorit in lupta cu Tartu Rock, care a cucerit titlul. Apoi, jucatorul nationalei a revenit acasa, la Iasi, unde se afla si acum, petrecandu-si vacanta, printre exercitiile de recuperare fizica. "In acest moment am trei oferte bune. Una de la BC Kalev, una de la campioana Cehiei, CEZ Nymburk si cea mai tentanta de la Panionios Atena, semifinalista din campionatul grec. Imi e greu sa ma decid, pentru ca BC Kalev mi-a dat un contract bun anul trecut, iar acum au spus ca asteapta sa ma decid cu prelungirea pana la finalul lunii iulie. Sincer sa fiu, visez sa joc in Grecia, la Panionios, dar inca nu e sigur nimic!", a declarat Burlacu.
Indiferent cu ce echipa va semna pentru viitorul sezon, Catalin Burlacu va evolua in ULEB Cup, la un nivel superior valoric campionatului trecut, cand a jucat cu BC Kalev in FIBA EuroCup. "Toate cele trei echipe de la care am oferte vor evolua in ULEB Cup. Este un pas mare inainte pentru mine si abia astept sa vad ce inseamna o competitie cu putin inferioara valoric Euroligii. Va fi foarte greu", crede componentul nationalei.
Tot in ULEB Cup va mai evolua un alt roman, capitanul nationalei Virgil Stanescu, care s-a transferat la vicecampioana Rusiei, Unics Kazan.

Cele mai citite

VIDEO Percheziții de amploare în județul Ialomița. Peste 200 de polițiști participă la acțiuni

Peste 200 de polițiști și alte forțe de ordine au desfășurat, miercuri dimineață, 17 percheziții în localitatea Bărbulești, județul Ialomița. Acțiunile au vizat persoane...

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, războiul din Ucraina și cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun în politica de război....

Președintele Biden și-a anulat întâlnirea de la Ramstein. Lovitură pentru sprijinul Ucrainei

Anularea călătoriei spulberă speranțele unui semnal puternic de sprijin al SUA pentru Ucraina Președintele american Joe Biden și-a anulat, marți, călătoriile în Germania și Angola,...
Ultima oră
Pe aceeași temă