19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialHizo a dat sperante, Munteanu trebuie sa confirme

Hizo a dat sperante, Munteanu trebuie sa confirme

Dupa noua etape din Liga I, FC Vaslui era pe penultimul loc al clasamentului, formatia pregatita pana atunci de Gigi Multescu fiind o candidata sigura la retrogradare. Multescu a demisionat, iar in locul sau la echipa a venit Viorel Hizo. Nu multi au fost cei care au crezut in el si in posibilitatea ca FC Vaslui sa se mai salveze si totusi moldovenii au inregistrat o serie de senzatie si, cu cateva etape inainte de finalul sezonului, vorbeau chiar de Cupa UEFA-Intertoto! Pana la urma, nu a fost sa fie, iar vasluienii lui Adrian Porumboiu trebuie sa o ia de la capat in acest sezon pentru ca pretentiile au devenit mult mai mari.

Surprinzatorul Hizo
Dupa perioada excelenta petrecuta la FC Vaslui, nimeni nu credea ca Viorel Hizo va parasi echipa la finalul sezonului. Initial, s-a vorbit ca "Dulaul" este dorit de Rapid si, in aceste conditii, ar fi fost vorba de o oferta de nerefuzat. Apoi, insa, cand Hizo a anuntat ca pleaca de la FC Vaslui pentru a antrena Ceahlaul Piatra Neamt, decizia sa a parut una ciudata. "A fost un sezon foarte greu pentru mine. I-am luat de pe locul 17, cu 5 puncte si i-am dus sus de tot. Am renuntat la ei intrucat nu au conditiile de performanta vrute de mine", a declarat Hizo, care a lasat de inteles ca baza materiala a fost cea care l-a determinat sa plece.

Dorinel Munteanu vrea in UEFA
In conditiile in care Hizo a parasit echipa, Adrian Porumboiu s-a reorientat rapid si l-a adus la Vaslui pe Dorinel Munteanu. Acesta a afirmat, atunci cand a fost prezentat oficial, ca isi doreste sa obtina cu echipa vasluiana o calificare in Cupa UEFA in sezonul viitor. "Am ales Vasluiul pentru ca am tinut cont in primul rand de obiectivul pe care si l-a propus echipa si de performanta realizata in sezonul trecut. Am venit cu sufletul deschis, sa realizam acest obiectiv, dar pentru acest lucru trebuie sa facem si investitii, astfel incat sa asiguram conditii jucatorilor pentru a atinge performanta. Dupa ce voi vedea lotul de jucatori, voi putea spune si de ce transferuri am nevoie. Ma bazez pe afirmarea fiecarui jucator si impreuna sper sa obtinem ceea ce ne dorim, adica o calificare in Cupa UEFA", a spus Munteanu, care va antrena echipa FC Vaslui in urmatorii doi ani si va fi ajutat de Catalin Ciorman.

Adrian Porumboiu, tot alaturi de echipa
Desi, la un moment dat, se spunea ca nu vrea sa mai ajute din punct de vedere financiar echipa, fiind dezamagit de prestatia jucatorilor si de faptul ca nu reusea sa se apropie de "zona europeana" a clasamentului, Adrian Porumboiu a continuat sa fie cel care a investit cel mai mult in gruparea moldoveana. Cum au inceput sa apara si satisfactiile, probabil ca si investitiile vor creste.
In consecinta, FC Vaslui va avea in sezonul 2007/2008 un buget de 5 milioane de euro. Adrian Porumboiu a anuntat ca doreste sa investeasca in baza sportiva de la FC Vaslui, in special in modernizarea terenului de antrenament, pentru ca echipa sa nu se mai pregateasca la Husi, la 50 de kilometri de Vaslui, cum s-a intamplat in sezonul 2006/2007. De asemenea, Porumboiu a mentionat ca va face si cateva achizitii de marca, avand in vedere, pentru intarirea lotului, "trei jucatori de certa valoare". Finantatorul vasluian a refuzat sa faca publice numele fotbalistilor pe care ii doreste la echipa pana la semnarea contractelor. "Din actualul lot nu va pleca nici unul dintre jucatorii tineri adusi in sezonul trecut. Restul fiind transferabili", a mai spus Porumboiu.

Lupta cu arbitrajele
Paradoxal, desi multi au acuzat echipa din Vaslui ca, prin intermediul lui Porumboiu, pune presiune asupra arbitrilor, beneficiind de clementa acestora, finantatorul vasluian este cel care a amenintat la un moment dat ca retrage echipa din cauza "fluierasilor". Porumboiu a declarat ca va retrage echipa din campionat daca exista un arbitru care sa spuna ca ar fi facut presiuni asupra lui ca sa avantajeze formatia antrenata de Viorel Hizo. Porumboiu a precizat ca nu se va lasa prada "unor nenorociti si manjiti care arunca cu sageti otravite" impotriva sa. El se asteapta ca FC Vaslui sa fie dezavantajata de arbitri si in viitor, avand in vedere represaliile care exista din partea unor conducatori de cluburi. Porumboiu a refuzat sa mentioneze vreun nume, spunand ca acestia nu au nume, iar distanta fata de el e prea mare.

REVENIRE

Buhus s-a Intors la echipa
Fundasul Bogdan Buhus, care la finalul campionatului trecut a anuntat ca isi incheie cariera, va evolua si in sezonul viitor la Vaslui. Buhus, care a fost capitanul formatiei in sezonul trecut, spune ca a revenit asupra deciziei de a se retrage la insistentele familiei, colegilor si suporterilor. "Mai am un an de contract si vreau sa-mi duc angajamentul pana la capat. Abia la finalul sezonului viitor, voi lua o decizie asupra viitorului meu ca sportiv. Nu sunt sectant si nici nu m-am calugarit, asa cum s-a speculat. Vreau sa ajung cu Vasluiul in Europa", a spus fundasul.

LOT
28 de jucatori
Jucatorii care s-au prezentat la reunirea lotului vasluian au fost Haisan, Puia, Luca – portari; Apostol, Panait, Andronic, Mardare, Cornea, Buhus, Ivan, Cotolan, Popa – fundasi; Pavel, Zmeu, Ljubinkovici, Jovanovici, Sabou, Dobos, Gheorghiu, Moraru, Sorin Frunza, Roman (de la FC Botosani) – mijlocasi; R. Neagu, Temwanjera, Buhaescu, Bukvici, Balaur, Matei (de la Cetate Suceava) – atacanti. Acestui lot i s-a mai alaturat si Silviu Balace, proaspat transferat. FC Vaslui va efectua, in perioada 2-16 iulie, un turneu in Austria, unde echipa va sustine cinci-sase jocuri amicale.

TRANSFER
Balace va semna pe patru sezoane
Fostul mijlocas al echipei Dinamo, Silviu Balace, a fost transferat la FC Vaslui, cu care va semna un contract pentru patru sezoane. Balace, care a ajuns la Dinamo in iarna de la Poli Timisoara si a fost pus pe lista de transfer pentru ca nu s-ar fi acomodat la echipa campioana, a fost adus la Vaslui la cererea noului antrenor, Dorinel Munteanu, jucatorul fiind ofertat si de UTA Arad. Tehnicianul a spus ca echipa sa are nevoie de intariri pe flancul stang, iar Balace – care poate evolua si ca fundas, si ca mijlocas stanga – pare a fi o alegere buna.

SUPORTERI
2.000 de abonamente in trei zile
FC Vaslui a vandut in trei zile aproximativ 2.000 de abonamente pentru sezonul 2007/2008, un numar aproape egal cu totalul celor vandute pentru stagiunea precedenta. Abonamentele au fost puse in vanzare luni, iar preturile lor sunt de 100 de lei, la peluze, 150 de lei la tribuna a II-a (sectoarele A si C, laterale) si tribuna I (sectoarele A si D, laterale), 250 de lei la tribuna a II-a, sectorul B (central) si tribuna I, sectoarele B si C (centrale) si intre 350 si 400 de lei la tribuna zero. In pretul abonamentelor vor fi incluse produse cu insemnele clubului.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, războiul din Ucraina și cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun în politica de război....

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Sectorul financiar românesc atrage peste 1,7 miliarde de euro în investiții străine directe, dar înregistrează scăderi la capitalurile proprii

Sectorul financiar din România a beneficiat în 2023 de un flux net de investiții străine directe (ISD) de peste 1,7 miliarde de euro, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă