13.9 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialPresa occidentala despre raportul Comisiei Europene

Presa occidentala despre raportul Comisiei Europene

O trecere in revista a catorva titluri din media occidentala despre premisele raportului Comisiei Europene, realizata de Realitatea TV.

Romania si Bulgaria au primit anul trecut lumina verde de la Comisia Europeana, insa verdele s-a transformat in galben, afirma postul de radio national olandez. Anuntand prezentarea raportului de astazi si nuantele sale critice, Radio Netherlands mai afirma ca reformele din cele doua tari arata bine pe hartie, dar ca acestea nu sunt aplicate.

Postul olandez EUX TV mentioneaza ca raportul nu va cere explicit sanctiuni impotriva celor doua state, dar ca acestea trebuie sa faca mai mult pentru reformarea sistemelor lor judiciare. Potrivit postului citat, va dura mai multi ani pana cand sistemele judiciare din Romania si Bulgaria vor atinge standardele Uniunii Europene, mai ales in Bulgaria, unde coruptia si crima organizata sunt probleme semnificative.

Saptamanalul economic francez Challenges mentioneaza ca Bucurestiul va fi felicitat in raport pentru infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, in timp ce Nouvel Observateur aminteste ca evolutia reformelor in justitie din cele doua tari va fi evaluata de Comisia Europeana la fiecare sase luni.

Cotidianul austriac Wiener Zeitung preia statisticile organizatiei Transparency International, care afirma ca Romania este tara din Uniunea Europeana cea mai afectata de coruptie, la nivelul Burkinei Fasso, si ca Bulgaria se situeaza, in aceeasi ierarhie a coruptiei, doar putin mai bine, la nivel egal cu Polonia si Columbia.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Maia Sandu a prins cutremurul din România în direct la televiziunea publică Moldova 1

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat cu calm luni, când un cutremur produs în România învecinată a zdruncinat studioul în care dădea un...

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...

Raed Arafat dă explicații despre posibilitatea unui sistem de tip Ro-Alert la cutremure

Şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, că nu se vor da mesaje de tip Ro-Alert la cutremure până...
Ultima oră
Pe aceeași temă