20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialHagi a preluat Steaua, Olaroiu la Al Hilal!

Hagi a preluat Steaua, Olaroiu la Al Hilal!

Lovitura de teatru la Steaua! Dupa ce a asigurat intreaga pregatire de vara in cantonamentul din Spania, abia intors acasa, antrenorul Cosmin Olaroiu a anuntat ca nu va mai antrena Steaua pentru ca a primit o oferta fabuloasa de la clubul saudit Al Hilal! Noul antrenor al vicecampioanei va fi Gheorghe Hagi.

Antrenorul Cosmin Olaroiu a parasit echipa Steaua Bucuresti si va da curs unei oferte de la Al Hilal, din Arabia Saudita, noul antrenor stelist urmand sa fie fostul selectioner Hagi.

Poveste la miezul noptii
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a prezentat sambata noapte, la locuinta sa din Pipera, detaliile despartirii de antrenorul Cosmin Olaroiu si ale negocierilor purtate cu noul tehnician, Gheorghe Hagi. "S-a intamplat ca de vreo patru-cinci zile Olaroiu il suna pe varul meu Virgil: baga-mi o pila la patron sa ma lase si pe mine sa plec, baga-mi o pila! Virgil ma suna. Ce vrea, ma? Ba, sa vezi, ca tot zice ca are echipa, ca ii dau aia 700.000 la semnatura si inca un milion nu stiu cat, si cutare. Am vorbit cu el acum doua zile: ce tot vrei, ma, tu?! Ce ma intereseaza pe mine ca iti da tie Al Hilal, nu-ti dau drumul si cu asta basta, pe mine ma intereseaza Steaua. L-am luat tare, asa, in gluma", a povestit Becali care a fost inceputul despartirii de Olaroiu. "El a spus ca nu il las, aia au marit pretul iar si aproape ca au dublat, deci i-a prins bine. A ajuns, cu tot cu prime, la vreo doua milioane pe an. Azi (n.r. – sambata), tot asa, l-a disperat cu telefoanele pe Virgil: baga-mi si mie o pila, te rog frumos, ca eu as putea sa ma urc in avion, ca n-am nici un contract, dar vreau sa plec ca un om de caracter, frumos. Am pus mana pe telefon: vino la palat! A venit, i-am zis: ce vrei, ma, baiatule? «Pai nu stiu, ce zici si tu», «Ce sa zic eu, zi ce vrei tu», «Ca stii tu despre ce e vorba, fac cum zici tu», «Pai cum sa faci cum zic eu, ca eu te tin la Steaua, ce sa zici ca mine?» «Pai da, dar gandeste-te, atatia bani, sunt foarte multi bani pentru mine, doua milioane pe an, patru milioane in doi ani», «Bai baiatule, spune barbateste, ce vrei? Deci vrei sa pleci, nu?», «Da, vreau sa plec», «Sa-ti ajute Dumnezeu, sa castigi bani»".

Cum a ajuns la Hagi
Oficialul stelist a mentionat ca apoi si-a luat finii, s-a urcat in masina si s-a dus la Constanta. "M-am dus la nasul Hagi. Nasule, tu esti nasul mare si acum uite care-i situatia! L-am luat prin surprindere, a ramas blocat. El stia ca nu fac de-astea, acum catva timp fusese vorba sa-l aduc presedinte si a zis ca se gandeste, dar, daca ia hotararea asta, nu poate sa revina mai jos. Ii spusesem ca pe Olaroiu nu-l dau niciodata afara. si pe el la fel, e problema lui. Spusesem, locul patru-cinci cu Olaroiu? Nu dau pe nimeni afara. Atunci am discutat detalii, ce, cum, ce fel, la partea financiara nu era o problema, ce, stateam sa negociez cu nasul meu? Cam ce a vrut el, asta i-am dat. Va pot spune ca are cam cel mai mare salariu din cat au avut antrenorii pana acum in Romania", a spus Becali. I-am spus: orice jucator vrei, spune, numai sa nu ceara salariu mare. Sunt dispus sa dau 7-8-10 milioane pentru un jucator, numai sa nu ceara mult, ca imi distruge echipa. Nu poti sa-i dai unuia 700.000-1.000.000 pe an, iar lui Radoi sau Dica sa-i dai 300.000 ori 200.000. Se strica echilibrul", a comentat el.
Becali a mentionat ca Hagi va veni luni, cand va fi si prezentat oficial.

Gigi Becali a declarat ca i-a propus postul de presedinte fostului international Gheorghe Popescu, de la care asteapta raspuns intr-o saptamana. "L-am sunat pe Gica Popescu, i-am propus sa fie presedinte. A zis ca e angrenat in niste afaceri, ca, daca poate sa fie inlocuit acolo, in niste afaceri cu niste spanioli, e o onoare. E posibil, i-am zis ca intr-o saptamana sa-mi dea raspunsul, daca da sau nu, dar el crede ca nu poate deocamdata, deoarece are niste afaceri. El vrea, daca intra la un club ca presedinte, de dimineata pana seara sa se inhame la lucru. Dar e posibil ca in viitorul apropiat sa fie si Popescu presedinte", a spus Becali.

OFERTa
FC Bruges, pret incorect
Managerul sportiv al clubului FC Bruges, Luc Devroe, a declarat ca gruparea belgiana a trimis FC Steaua o oferta oficiala pentru atacantul francez Cyril Thereau, "de mai putin de doua milioane de euro", raspunsul fiind asteptat in cursul zilei de astazi. Ultimul pret stabilit de finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru Thereau era de 3 milioane de euro. El a declarat joi ca nu este dispus sa scada din pretul de transfer, deoarece nu este interesat sa-l vanda pe francez si l-a avertizat pe fotbalist ca, daca nu va fi cumparat de FC Bruges cu trei milioane de euro, are doua variante: ori sa revina la Steaua, ori sa fie suspendat pana la finalul contractului.

PLECARE
Elton, trei ani la Al Nasr
Mijlocasul brazilian Elton Jose Xavier Gomes a incheiat colaborarea cu FC Steaua si va semna un contract pe trei sezoane cu gruparea Al Nasr din Arabia Saudita, a declarat impresarul jucatorului, Alex Duarte. "Sambata s-a incheiat oficial colaborarea cu Steaua, care a fost de acord sa-i dea drumul lui Elton pentru 500.000 de dolari. Actele au fost deja incheiate, asa ca nu mai este nevoie ca Elton sa vina la Bucuresti, ci va merge direct in Arabia Saudita, unde va semna pe trei ani cu Al Nasr, a spus Duarte. In martie, Elton a semnat un contract cu Steaua valabil pana la 30 iunie 2010 si a costat, conform finantatorului stelist Gigi Becali, 1,3 milioane de dolari.

SECUND
Gabi Balint nu vine
Patronul FC Steaua a dezvaluit si variantele pentru staff-ul tehnic discutate cu Hagi. "I-am zis: «Bai Gica, staff-ul tau ce inseamna?». Cu preparatorul fizic vine el, ramane antrenorul secund. E Massimo Pedrazzini, de care ma rog de patru-cinci luni, s-a certat cu Zenga si vine, iar eu n-am cum sa-i spun lui Pedrazzini ca dupa toate astea sa nu mai vina. Gica a inteles si a zis: «Bine, incerc sa lucrez cu el si, daca e un om cu care pot lucra, nu e nici un fel de problema»", a povestit Becali, care a declarat ca Gabi Balint nu va mai fi secundul lui Hagi de aceasta data: "Nu va fi in staff, Gica a vorbit cu el, a spus ca are un contract de comentator si e angrenat acolo".

CONTRACT
Emeghara, asteptat
Gigi Becali crede ca fundasul nigerian Ifeanyi Emeghara va semna in curand contractul cu Steaua, desi in acest moment este in conflict cu clubul din Ghencea din cauza unor neintelegeri privind comisioanele impresarului sau. "Emeghara trebuie sa inteleaga ca Steaua n-a stat niciodata la mana impresarilor si nu va sta acum pentru un jucator. Dar nu cred ca vor fi probleme. I-am spus lui Argaseala: da-le si lor 20.000-30.000-40.000, sa ciupeasca si ei, ce facem acum? Stam in loc pentru 20.000-30.000 cand e jucator de milioane?!", a spus el.
Steaua si Poli Timisoara s-au inteles pentru transferul nigerianului in Ghencea in schimbul sumei de 1,2 milioane de euro.

 

Stelistii au aflat la nunta!
Mai multi componenti ai echipei Steaua, prezenti la nunta coechipierului lor Sorin Ghionea, au aflat in timpul petrecerii ca au un nou antrenor. La petrecere au fost prezenti Mirel Radoi, Adrian Neaga, Sorin Paraschiv, Nicolae Dica, Cornel Cernea, Petre Marin, precum si presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala. Dupa ce au aflat de schimbare, multi dintre jucatori au putut fi vazuti in holuri vorbind la telefon, iar Valeriu Argaseala a iesit din sala pentru un sfert de ora.

Jucatorii, surprinsi de schimbare
Capitanul echipei Steaua, Mirel Radoi, considera ca venirea lui Gheorghe Hagi ca antrenor la formatia din Bulevardul Ghencea este benefica. "Nu ne asteptam la acest lucru, nu am stiut nimic, dar aceasta este viata si mergem inainte. Cred ca venirea lui Hagi la Steaua este benefica pentru echipa", a spus Radoi.
Portarul Cornel Cernea s-a declarat surprins de vestea schimbarii antrenorului. "Am fost luati prin surprindere. Am aflat in timpul nuntii. Venirea lui Hagi cred ca va crea daca nu o presiune in plus pe noi, macar va mari obligatiile fiecarui jucator, pentru ca Hagi, fiind cel mai bun jucator roman, cu siguranta ca va avea pretentii mai mari de la noi", a afirmat Cernea. Adrian Neaga crede, de asemenea, ca venirea lui Hagi este pozitiva. "Se pare ca am venit cu schimbari la echipa. Venirea lui Hagi la Steaua este ceva pozitiv. Inteleg decizia lui Olaroiu, nu stiu cine ar fi putut refuza o asemenea oferta. Sper sa-l ajutam pe Hagi noi jucatorii pentru a se consacra ca antrenor", a mentionat Neaga. Fostul manager stelist Mihai Stoica, prezent si el la nunta lui Ghionea in calitate de nas, a refuzat sa comenteze.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. Încălzirea centralizată revine la putere

În Europa se urmărește eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului și a poluării Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat că încălzirea centralizată...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Tânără în vârstă de 26 de ani găsită decedată în propria locuință

O tânără de 26 de ani a fost găsită spânzurată într-o locuinţă din Târgovişte. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru de cercetare...
Ultima oră
Pe aceeași temă