15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialPapa Benedict al XVI-lea l-a primit pe Tony Blair

Papa Benedict al XVI-lea l-a primit pe Tony Blair

 

Tony Blair, al carui mandat de sef al guvernului britanic se incheie miercuri, a fost primit in aceasta dimineata, de catre Papa Benedict al XVI-lea, premierul inca in functie sosind la Vatican direct de la Summit-ului Uniunii Europene de la Bruxelles, relateaza AFP, citata de Rompres.

 

Blair a avut mai intai o intalnire tete-a-tete cu Suvernul Pontif, care a durat 35 de minute, dupa care celor doi li s-a alaturat cardinalul Cormac Murphy-O’Connor, arhiepiscop de Westminster si sef al Bisericii Catolice a Angliei si Tarii Galilor, pentru convorbiri care au durat 10 minute.

 

AFP noteaza ca prezenta cardinalului britanic pare sa confirme ca problema convertirii lui Tony Blair la catolicism, anuntata ca fiind iminenta de catre mass-media din Marea Britanie.

 

Tony Blair, care este de confesiune anglicana, a confirmat ieri, implicit, in cotidianul The Times, ca intentioneaza sa se converteasca la catolicism, religia sotiei sale, Cherie, si a celor patru copii ai cuplului, precizand insa ca problema nu a fost inca total solutionata.

 

In fata jurnalistilor care au fost admisi in momentul salutului dintre Papa si Blair, cei doi, foarte destinsi, si-au limitat declaratiile la summit-ul UE de la Bruxelles.

 

"Am auzit ca a fost un succes", a spus Benedict al XVI-lea.

 

Cherie Blair, imbracata toata in negru, si delegatia de circa zece persoane care il insoteau pe Blair au fost primite pentru a-l saluta pe Papa la incheierea intrevederii, in biblioteca palatului apostolic.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...
Ultima oră
Pe aceeași temă