21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPutin: Guvernul rus a dat indicatii privind reluarea importurilor de vinuri moldovenesti

Putin: Guvernul rus a dat indicatii privind reluarea importurilor de vinuri moldovenesti

Guvernul rus a dat indicatiile de rigoare privind livrarile de vinuri moldovenesti pe piata ruseasca, a declarat presedintele Rusiei, Vladimir Putin, in cadrul unei intalniri cu omologul sau moldovean, Vladimir Voronin, care efectueaza, astazi, o vizita la Moscova, relateaza BASA-press, preluata de Mediafax.

Voronin declarase anterior ca partea moldoveneasca a indeplinit toate cerintele autoritatilor ruse din domeniul sigurantei alimentare, dar pana in prezent nu a fost implementat acordul incheiat cu Putin in noiembrie 2006, privind reluarea exporturilor de vin.

"Dupa cum stiti, au fost facuti primii pasi privind deblocarea colaborarii pe unele domenii din agricultura, precum reluarea importurilor de carne si produse vegetale", a declarat Putin, citat de presa rusa.

Presedintele rus a apreciat ca, "in general, relatiile economice dintre cele doua state nu se dezvolta rau". Incepand din 2005, a fost consemnata o crestere a schimburilor comerciale cu 99 %, care in prezent se ridica la aproape un miliard de dolari.

La randul sau, Vladimir Voronin s-a declarat multumit de solutionarea problemei legate de livrarile de gaze naturale, mentionand ca a fost semnat un contract cu durata de cinci ani, iar platile se fac la timp.

"In ultimul an au fost inlaturate, practic, toate barierele in relatiile bilaterale", a precizat el. Presedintele moldovean a adaugat ca urmeaza sa fie discutate subiecte de ordin politic, printre care si diferendul transnistrean.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...
Ultima oră
Pe aceeași temă