27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialAvramescu: Legea de functionare a TVR a fost incalcata

Avramescu: Legea de functionare a TVR a fost incalcata

Jurnalistul Catalin Avramescu, candidatul Presedintiei pentru functia de membru al Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTV), a declarat, pentru Rompres, ca prin validarea de catre Parlament a doar 11 membri ai CA a fost incalcata Legea de functionare a Televiziunii Publice. In opinia lui Avramescu, lista validata de Parlament trebuia, potrivit legii, sa includa si persoana propusa de Presedintie si pe aceea propusa de Partidul Democrat (Andi Lazescu). Avramescu sustine ca miercuri s-a aflat la Parlament, impreuna cu Andi Lazescu, intre orele 9,00 si 12,30, comisiile de cultura reunite 'evitand' sa-i audieze si chemandu-i pentru audieri luni, 25 iunie.
'Ne-au facut din procedura. Avem de-a face cu o adevarata conspiratie a profitorilor' – a afirmat Catalin Avramescu.
La randul sau, candidatul Partidului Democrat pentru functia de membru titular in Consiliul de Administratie al SRTV, Alexandru Lazescu, a declarat ca in momentul in care a aflat de nominalizarea sa (marti, la pranz) se afla in Iasi si ca nu a avut timp pentru a se deplasa la Bucuresti in vederea audierilor. El a mentionat, de asemenea, ca in cursul zilei de marti a trimis un CV la Parlament si ca, ulterior, nu a primit nicio convocare in vederea audierilor din comisiile de specialitate.
'La un moment dat s-a mers pe ideea ca am putea fi audiati – cei care am ramas, eu si Catalin Avramescu – in dimineata aceasta (n.r.-miercuri). Lucru care nu s-a intamplat. Dar faptul ca nu am fost audiati pana acum nu are nimic de-a face cu faptul ca nu am vrut noi sa venim. Fizic, nu am avut cum sa vin martea trecuta iar in saptamana asta nu am fost invitati la comisie' – a spus Lazescu.
El a precizat ca miercuri a fost instiintat ca audierea sa urmeaza sa aiba loc luni.
Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a votat, miercuri, noua componenta a Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, urmand ca lunea viitoare sa fie audiati candidatul din partea Presedintiei si cel din partea PD in vederea nominalizarii lor ca membri in CA.
Lista membrilor titulari si supleanti ai CA al SRTV a fost aprobata de deputati si senatori cu 234 de voturi pentru si 16 voturi impotriva.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă