25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportBasescu a returnat legea privind vanzarea catre partide a spatiilor din proprietatea...

Basescu a returnat legea privind vanzarea catre partide a spatiilor din proprietatea publica

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a apreciat drept corecta informarea primita de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, din partea sefului statului, de reexaminare a Legii privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale destinate sediilor partidelor politice, relateaza Rompres.

"Se pare ca este corecta solicitarea de reexaminare, pentru ca nu este clarificat foarte bine ce se intampla cu spatiile care sunt in domeniul public, ori, potrivit legii, acestea nu pot fi instrainate", a precizat, la finalul sedintei de astazi a Biroului Permanent, secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu.

In solicitare, Traian Basescu a semnalat faptul ca legea transmisa spre promulgare prevede ca partidelor li se pot inchiria, fara licitatie, spatii aflate in proprietatea publica a statului si ca exista pericolul de a se interpreta ca partidele pot cumpara sediile care le-au fost inchiriate, chiar daca sunt proprietate publica, ceea ce intra in contradictie cu prevederile constitutionale.

"Legiuitorul nu trebuie sa fie ambiguu, atunci cand reglementeaza proprietatea publica, lasand la latitudinea interpretului efecte importante ale normei, ci trebuie sa adopte toate precautiile legislative ce ii sunt la indemana", precizeaza Basescu.

Seful statului specifica faptul ca legea a reprezentat o exceptie de la circuitul civil normal al bunurilor mobile si ca extinderea ariei acestei exceptii, dupa patru ani, o considera inoportuna.

"De asemenea, va rog sa aveti in vedere ca afectarea de noi imobile, din proprietatea publica, destinatiei de sediu al partidelor politice, este realizata pe fondul lipsei acute de spatii generata de retrocedarea imobilelor in care au functionat spitale, scoli, gradinite", adauga Basescu in solicitare.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ceremonie la Șantierul Naval Damen Galați pentru noua navă multifuncțională a Marinei Portugheze

Pe 3 octombrie, Șantierul Naval Damen Galați a găzduit o ceremonie comună care a marcat începutul debitării și punerea chilei pentru o navă multifuncțională...

Eminem urmează să devină bunic

Joi, 3 octombrie, Eminem, în vârstă de 51 de ani, a lansat un videoclip emoționant pentru piesa sa „Temporary”, care prezintă zeci de filmări...

Bayer Leverkusen sărbătorește 120 de ani de existență cu un echipament special!

Bayer Leverkusen marchează împlinirea a 120 de ani de existență printr-un echipament de joc inedit, pe care echipa îl va purta în meciul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă