22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportVanghelie, Dancu si Ponta au interdictie sa mai comenteze conflictul

Vanghelie, Dancu si Ponta au interdictie sa mai comenteze conflictul

Biroul Permanent National (BPN) al PSD nu a luat azi nicio decizie cu privire la conflictul dintre presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si vicepresedintii Vasile Dancu si Victor Ponta. Presedintele Mircea Geoana a declarat, la finalul sedintei (desfasurata in absenta lui Vaghelie, care nu este membru BPN), ca solutia va fi data de Comitetul Executiv National care va avea loc pe 27 iunie. Pana atunci, celor trei le e interzis sa mai faca referiri publice pe acest subiect, in caz contrar urmand sa suporte "masuri drastice, conform statutului".

Social democratii au mai decis sa depuna in aceasta saptamana doua motiuni simple, una pe tema agriculturii, in Camera Deputatilor, si una pe tema sanatatii, in Senat.

"Am fost si raman adeptul si campionul descentralizarii deciziei in partid, dar nu e normal sa trasformam aceasta descentralizare in punerea in opozitie intre filiale. (…) Am decis ca acest tip de discutii sa inceteze si Comitetul Executiv sa poata discuta toate punctele, uneori divergente, pe care le-am auzit in aceste zile", a mai declarat liderul PSD.

Mircea Geoana nu s-a pronuntat in favoarea niciunuia dintre protagonisti: "Cand i-am vazut si pe unul si pe celalt, pe Vasile Dancu si Marian Vanghelie, facandu-i rating domului Turcescu… nu mi se pare ceva normal. Cand duci pe un ton de contruntare in spatiul public o asemenea discutie, poate legitima, poate fireasca, faci rau partidului"

La sosirea la sediul PSD, Vasile Dancu a declarat ca "e timpul sa se faca distinctia intre tiganie si social-democratie, in timp ce Victor Ponta considera ca "trebuie sa rezolvam problema domnului Vanghelie".

Presedintele PSD Bucuresti a declarat ca a fost mandatat de filiala pe care o conduce sa ceara demisia celor doi vicepresedinti pentru ca acesti au adus, prin declaratiile lor, grave prejudicii de imagine partidului.

Comitetul Executiv al PSD Cluj a discutat duminica varianta demisiei in bloc, in semn de protest atat fata de atitudinea lui Marian Vanghelie, cat si fata de pasivitatea lui Mircea Geoana.

De asemenea, potrivit presedintelui organizatiei de tineret a partidului, Nicolae Banicioiu, peste 5.000 de membri sub 35 de ani au semnat o petitie impotriva lui Marian Vanghelie.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecută, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansând cel puțin 11 lovituri consecutive, una dintre ele având ca țintă...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Ceremonie la Șantierul Naval Damen Galați pentru noua navă multifuncțională a Marinei Portugheze

Pe 3 octombrie, Șantierul Naval Damen Galați a găzduit o ceremonie comună care a marcat începutul debitării și punerea chilei pentru o navă multifuncțională...
Ultima oră
Pe aceeași temă