25.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSportPD si PLD depun 2 motiuni simple, pe sanatate si agricultura

PD si PLD depun 2 motiuni simple, pe sanatate si agricultura

Emil Boc, presedintele PD, a declarat astazi, la finalul intalnirii dintre PLD si PD, ca cele doua grupari vor depune doua motiuni simple, una pe tema sanatatii si una pe agrigultura, care vor fi depuse astazi, respectiv maine, la Camera Deputatilor. 

 

Liderii PD si PLD s-au intalnit, in acesta dimineata, la sediul central al Partidului Democrat din Aleea Modrogan, pentru a analiza modalitatile de colaborare parlamentara si politica intre cele doua formatiuni, informeaza Mediafax.

PD si PLD urmeaza sa aiba discutii referitoare la "coroborarea agendei parlamentare si politice a celor doua formatiuni", a declarat, ieri, liderul PD, Emil Boc.

Reuniunea de astazi este prima dintr-o serie de intalniri oficiale saptamanale intre liderii PD si PLD.

Liderii PD si PLD au convenit, in urma cu o saptamana, sa se intalneasca in fiecare luni, in vederea colaborarii politice si parlamentare, in acest sens urmand ca cele doua partide sa semneze un protocol, dupa ce democratii vor anula la tribunal protocolul Aliantei PNL-PD.

PD si PLD ar putea semna un protocol de colaborare politica si parlamentara, dar numai dupa ce democratii vor denunta in justitie protocolul Aliantei PNL-PD, pentru a fi anulat la tribunal.

Presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali al PLD, Valeriu Stoica, a declarat ca formatiunea va semna, dupa anularea Aliantei D.A. la tribunal, un protocol de colaborare politica cu PD, dar ca liberal-democratii isi vor pastra identitatea liberala in formula unui pol de dreapta. Stoica a aratat ca cel mai important punct al acestei viitoare colaborari il reprezinta demersul juridic de incetare a Aliantei D.A, urmand ca, dupa incheierea acestei etape, sa se negocieze un proiect de colaborare politica si parlamentara. Valeriu Stoica a tinut sa precizeze ca, in acest moment, PLD nu isi permite sa discute mai mult, "pentru ca orice formula de unificare a fortelor de centru-dreapta trebuie sa rezulte din discutiile dintre cele doua partide" si a adaugat ca "ambele partide vor analiza, impreuna cu specialistii lor, si pe baza unor sondaje de opinie sau focus grupuri, ce formula de unificare este cea mai potrivita in viitor, pentru a crea o puternica formatiune de centru dreapta".

Emil Boc a anuntat ca PD va incepe procedurile judiciare de desfiintare, pe cale juridica a Aliantei D.A., dupa ce PNL a distrus-o din punct de vedere politic.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a precizat, ulterior, ca democratii vor denunta in instanta Protocolul PNL-PD imediat dupa ce vor "lamuri" cu liberalii problema celor sase posturi neocupate de parlamentar ale Aliantei, insa problema nu a fost rezolvata.
"Va trebui sa clarificam saptamana aceasta situatia celor sase posturi neocupate in Parlament, apartinand Aliantei. Dupa ce lamurim aceasta poroblema, ne asumam riscul fiecare, si PNL, si PD, ne intelegem unii cu altii si vom denunta in instanta Protocolul Aliantei PNL-PD", spunea Vasile Blaga.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Mircea Lucescu a anunศ›at lotul pentru meciurile cu Cipru ศ™i Lituania! Paศ™canu ศ™i ศ˜ut, surprizele selecศ›ionerului

Selecศ›ionerul echipei naศ›ionale de fotbal a Romรขniei, Mircea Lucescu, a anunศ›at lotul pentru urmฤƒtoarele douฤƒ meciuri din Liga Naศ›iunilor, cu Cipru ศ™i Lituania. Echipa naศ›ionalฤƒ...

O nouฤƒ ediศ›ie Tezaur รฎncepe pe 7 octombrie, cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

รŽncepรขnd cu 7 octombrie, romรขnii au ocazia sฤƒ investeascฤƒ รฎn titluri de stat TEZAUR, cu maturitฤƒศ›i de 1, 3 ศ™i 5 ani, oferind dobรขnzi...

Ceremonie la ศ˜antierul Naval Damen Galaศ›i pentru noua navฤƒ multifuncศ›ionalฤƒ a Marinei Portugheze

Pe 3 octombrie, ศ˜antierul Naval Damen Galaศ›i a gฤƒzduit o ceremonie comunฤƒ care a marcat รฎnceputul debitฤƒrii ศ™i punerea chilei pentru o navฤƒ multifuncศ›ionalฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ