18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialLucian Bute, challenger la titlul mondial!

Lucian Bute, challenger la titlul mondial!

Lucian Bute l-a invins la puncte pe Sakio Bika.
In toamna, Bute trebuie sa boxeze pentru centura mondiala IBF cu columbianul Alejandro Berrio.
Se pregatesc meciuri fantastice la super-mijlocie.

Boxerul roman Lucian Bute a devenit challenger la titlul mondial al categoriei super-mijlocie versiunea IBF, dupa ce l-a invins la puncte pe australianul de origine cameruneza Sakio Bika, intr-o gala organizata la Bell Centre din Montreal, in capul de afis al reuniunii Friday Nights Fights, transmisa in direct in SUA canalul ESPN. Toti cei trei arbitri i-au acordat victoria romanului, doi cu 118-109, iar al treilea cu 116-111. Potrivit punctajului tinut de presa canadiana, Bute l-a invins cu 117-110 pe australian. La gala au asistat 9.187 de spectatori.
Aceasta este cea de-a 20-a victorie din cariera lui Bute (16 prin KO), din tot atatea meciuri disputate ca profesionist. Lucian Bute l-ar putea intalni spre sfarsitul acestui an pe actualul campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, Alejandro Berrio.

Dominat la inceput
Sakio Bika a inceput meciul cu mult curaj, cautand mereu lovitura decisiva si castigand primele doua reprize, dar Bute a revenit rapid si a dominat cu autoritate ostilitatile pe parcursul tuturor celor 12 reprize. Pugilistul roman a declarat ca, dupa ce pierduse primele doua runde ale luptei, antrenorul sau, Stephane Larouche, l-a motivat spunandu-i ca in ring nu a aratat cine este cu adevarat. "A fost prima oara cand am pierdut primele doua runde. Dar cand am revenit la colt, Stephane mi-a spus: «Nu esti adevaratul Lucian Bute. Incepe sa boxezi!» Apoi m-am relaxat si am inceput sa lupt asa cum stiu. Am fost mereu ingrijorat sa nu fiu taiat", a spus Bute, explicand astfel faptul ca de multe ori a stat departe de adversar pentru a nu fi lovit la cap, din cauza stilului ciudat de lupta al lui Bika. Lucian Bute a mentionat ca suportul publicului l-a ajutat foarte mult. "Nu am avut emotii. Cand am intrat in ring si i-am auzit pe toti scandand «Bu-te, Bu-te!» m-am simtit foarte concentrat si plin de energie", a mentionat boxerul roman care, la cateva secunde dupa terminarea meciului, a declarat: "Sunt fericit pentru ca am invins un adversar foarte bine pregatit. In toamna voi avea ocazia sa lupt pentru titlul mondial si vreau sa il aduc in Romania".
Antrenorul Stephane Larouche a explicat ca pentru Bute a fost mai greu pana cand a gasit calea de a-si tine adversarul la distanta. "Toata lumea a spus ca este greu sa lupti cu Bika, are un stil straniu. Cred ca amandoi au avut probleme in a gasi distanta ideala, dar undeva in runda a patra, a cincea, a sasea, Lucian a inceput sa-l tina departe cu lovituri de stanga in piept", a punctat Larouche.

Cine este Berrio
Viitorul adversar al lui Bute, Alejandro "Naco" Berrio, are 30 de ani si a intrat in posesia centurii mondiale dupa ce l-a invins in acest an, pe 3 martie, pe Robert Stieglitz. Cei doi s-au intalnit intr-o gala la Rostock, in Germania, pentru a cuceri titlul ramas vacant. Berrio l-a facut KO pe oponentul sau in repriza a treia.
Titlurile mondiale profesioniste la aceasta categorie, la versiunile importante ale boxului mondial, sunt detinute de columbianul Alejandro Berrio (versiunea IBF), danezul Mikkel Kessler (a unificat versiunile WBC si WBA) si britanicul Joe Calzaghe (versiunea WBO). Din cate se pare, in afara partidei pe care Bute o va avea cu Berrio, la aceasta categorie se mai pregateste un meci de zile mari, Kessler-Calzaghe, pentru unificarea a trei versiuni, WBC-WBO-WBA!

Tot in cadrul galei de la Montreal, pugilistul Ion Ionut, supranumit "JoJo Dan", l-a invins prin KO in runda a doua pe argentinianul Walter Orlando Acosta. Pentru JoJo Dan, aceasta a fost a 18-a victorie in tot atatea meciuri disputate ca profesionist si a 9-a obtinuta prin KO. Dupa Adrian Diaconu si Lucian Bute, Ionut ar putea fi al treilea pugilist roman in activitate care ataca o centura mondiala la box profesionist!

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă