25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialPrapad dupa furtuna

Prapad dupa furtuna

» O parte dintre locatari se impotrivesc toaletarii copacilor pe motiv ca vor cat mai mult spatiu verde.
» Angajatii ADP sunt nevoiti sa respecte vointa oamenilor sau sa cheme politia.
» Numai dupa o tragedie locatarii din zona Vigoniei au fost de acord cu taierea copacului.

La fiecare furtuna sau ploaie puternica, in Capitala au cazut copaci si nu de putine ori au facut victime. Oamenii au dat vina pe edili care nu au avut grija sa taie arborii care reprezinta un pericol, iar acestia i-au acuzat pe cetateni ca nu coopereaza. Tragedia din seara de joi, cand un barbat a fost omorat de o creanga cazuta dintr-un copac, a ridicat din nou problema arborilor care pun in pericol siguranta bucurestenilor. Pentru ca edilii nu se pot pune de acord cu locatarii din anumite zone, copacii cu probleme raman o amenintare.

Cetatenii se impotrivesc
Inainte ca un barbat sa fie omorat de o creanga cazuta dintr-un copac pe strada Vigoniei, angajatii de la Administratia Domeniului Public au incercat sa toaleteze arborii din zona. "Acum doua saptamani, angajatii nostri au fost pentru toaletari in toata zona, insa unii cetateni au protestat. Nu i-au lasat sa toaleteze copacii pe motiv ca nu vor mai avea umbra in casa. Pe avizul in baza caruia am actionat, scrie ca actiunea se face cu acordul cetatenilor, iar de multe ori unii sunt pro si altii contra", a declarat Octavian Mirea, directorul Administratiei Domeniului Public Sector 5. Locatarii din zona Vigoniei au colaborat cu angajatii ADP si i-au lasat sa taie copacul "ucigas" numai dupa ce acesta a facut o victima.
Doar politia
poate face ordine

In cazul in care arborii care trebuie toaletati reprezinta un pericol, iar o parte dintre locatari se impotrivesc, singura solutie pentru angajatii ADP este sa cheme politia si sa-i mobilizeze de partea lor pe presedintii de asociatii.
Nu numai pe strada Vigoniei au fost probleme cu locatarii nemultumiti, ci si in alte zone. De exemplu, in Cotroceni sunt multi copaci batrani care ar putea fi doborati de furtuni, insa locatarii nu sunt de acord cu toaletarea sau taierea lor.
Pentru a se evita producerea unor tragedii, oamenii care observa copaci batrani care nu mai prezinta siguranta sau arbori ale caror ramuri au crescut foarte mult pot anunta edilii. Acestia vor decide daca este necesara toaletarea sau taierea copacului respectiv si vor emite avizele necesare, in baza carora vor interveni angajatii de la ADP-uri.

PROCEDURI
Toaletari
cu aviz

Cetatenii pot face o sesizare la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement pentru toaletarea sau taierea copacilor cu probleme, dupa care aceasta institutie emite un aviz. In baza avizului, angajatii ADP se deplaseaza la fata locului si rezolva problemele.

Cele mai citite

Raluca Moianu reacționează după ce fiica sa a rămas însărcinată la 19 ani

Raluca Moianu a făcut dezvăluiri emoționante despre fiica sa, Mara, care la doar 19 ani s-a căsătorit și este însărcinată. Raluca Moianu, fericită pentru fiica...

O companie din Rusia anunță că va face troc cu Pakistanul, schimbând năut și linte pentru alimente

O companie din Rusia, Astarta-Agrotrading, a decis să facă troc cu năut și linte în schimbul unor cantități de tangerine, orez și cartofi din...

Fostă șefă a TVR acuză managementul actual de cheltuieli nejustificate și declin grav al televiziunii publice

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, în care avertizează asupra unei situații...
Ultima oră
Pe aceeași temă