21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialStare de urgenta la Bagdad

Stare de urgenta la Bagdad

La Bagdad s-a instaurat starea de urgenta, dupa atentatul comis in aceasta dimineata impotriva mausoleului siit din Samarra. Cele doua minarete de aur ale mausoleului s-au prabusit in urma mai multor explozii, informeaza Realitatea TV.

Incepand cu ora 11.00, ora Romaniei, au fost impuse restrictii de circulatie pe o perioada nelimitata in capitala irakiana, iar fortele americane sunt in alerta maxima.

Un oficial guvernamental de rang inalt a declarat ca atacul asupra mausoleului – al doilea in decurs de 16 luni) reprezinta o puternica lovitura data Irakului.

Armata lui Mehdi, gruparea siita a clericului Moqtada Al-Sadr, le-a cerut sustinatorilor sai sa dea dovada de calm si sa nu raspunda atentatului tot prin violenta. Un atentat care a avut loc in februarie anul trecut, tot asupra mausoleului siit din Samarra, situat la 95 km nord de Bagdad, a declansat un val de violente inter-confesionale soldate cu mii de victime in randul civililor.

Mausoleul din Samarra adaposteste mormintele a doi imami siiti, ceea ce face din acest lacas de cult un loc venerat de siiti.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

România este pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe de energie din UE

România și Ungaria au fost principalii exportatori de energie către Ucraina, grav afectată de bombardamentele rusești Suntem pe primul loc, în ceea ce privește cel...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Arestări în rândul ultrașilor de la Inter și AC Milan: 19 fani acuzați de extorcare și violență!

19 suporteri radicali de la Inter și AC Milan au fost arestați, fiind acuzați de activități infracționale grave. Ancheta Procuraturii italiene dezvăluie legături între...
Ultima oră
Pe aceeași temă