10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNokia a primit terenul de la Cluj

Nokia a primit terenul de la Cluj

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, astazi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind reglementarea situatiei juridice a unui teren aflat in domeniul public al statului, pe care se va construi o fabrica Nokia, informeaza Rompres.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, in numele grupului parlamentar al PNL, ca "Guvernul sustine acest proiect al Consiliului Judetean de a crea 15.000 de locuri de munca in Judetul Cluj. In aceste conditii, grupul parlamentar al PNL considera ca este o investitie inteleapta, ca este un transfer in interesul comunitatii locale si judetene si vom sustine acest proiect de lege", a spus Bogdan Olteanu.

 

Investitia Nokia, impreuna cu firmele componente care o vor insoti in parcul Tetarom III, s-ar putea cifra la 200 de milioane de euro, compania finlandeza dorind ca la inceputul anului viitor sa demareze deja productia.

Ordonanta de urgenta a fost blocata in Parlament timp de o saptamana din cauza deputatului PD Valeriu Tabara, care s-a opus ca terenul sa fie transerat de la Universitatea de Stiinte agricole si Medicina veterinara. Tabara a indus ideea ca respectivul proiect trebuie respins si a votat impotriva, uzand de sprijinul altor deputati. Grupul parlamentar PD a reactionat prompt la votului lui Valeriu Tabara de saptamana trecuta, sustinand ca acesta a dat un vot personal si nu s-a consultat cu cei de la conducerea partidului. Deputatul PD, Daniel Buda a declarat atunci pentru HotNews.ro ca partidul l-a sanctionant pe Valeriu Tabara cu avertisment public.

In acest context, presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca ordonanta abuziva despre care vorbeste Valeriu Tabara a fost initiata de fostul ministru de Interne, democratul Vasile Blaga, si de cel al Educatiei, Mihail Hardau.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă