17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCampania de achizitii a lui Dinamo nu e incheiata

Campania de achizitii a lui Dinamo nu e incheiata

La inceputul lunii mai, Dinamo reusea printr-un punct castigat la Iasi, in fata Politehnicii, sa-si asigure cel de-al 18-lea titlu de campioana. A fost momentul in care jucatorii se puteau considera deja in vacanta, iar suporterii savurau victoria. Tot atunci conducerea a inceput vanatoarea de jucatori, care s-a dovedit a fi destul de bogata. In "Groapa" au ajuns Bratu, Nastase si Zicu, fiind foarte aproape de revenirea acasa si Ciprian Marica. Cu un lot mult mai puternic decat sezonul precedent Dinamo va incerca sa castige campionatul, Cupa Romaniei si sa aiba o evolutie cat mai buna in Liga Campionilor.
campania de achizitii a "cainilor" a inceput cu mult timp inainte ca Dinamo sa devina matematic campioana. Primul transfer a fost o lovitura data rivalei, Steaua. Dupa ce i-a umilit pe ros-albastri in Ghencea, castigand cu 4-2, Dinamo a reusit sa-l ia gratis pe Daniel Oprita, care nu a mai dorit sa-si prelungeasca intelegerea cu gruparea condusa de Gigi Becali. Cristi Borcea a continuat sa-i surprinda pe suporterii dinamovisti, aducandu-i in stefan cel Mare pe Florin Bratu, Vali Nastase si Iannis Zicu. Cel mai important pentru campioana Romaniei este ca n-a plecat nici unul dintre jucatorii care au pus umarul la cucerirea celui de-al 18-lea titlu din istoria lui Dinamo.
In prima parte a sezonului trecut, sistemul de rotatie impus de Mircea Rednic in compartimentul ofensiv a agitat destul de mult apele in vestiarul "cainilor". Linistea si-a facut loc o data cu plecarea lui Ionel Ganea in Giulesti. Acum "Puriul" ar putea reveni la acest sistem, tinand cont ca are la dispozitie patru atacanti care au trecut si pe la nationala: Bratu, Zicu, Niculescu si Danciulescu. Mai mult ca sigur nu-i vom vedea niciodata pe toti patru in acelasi timp in teren, dar este posibil ca Rednic sa foloseasca o formula ofensiva atunci cand este nevoie, in care sa fie utilizati Zicu, Niculescu si Danciulescu. Primul ar juca in banda stanga ajutand si linia mediana, compusa din Catalin Munteanu, Andrei Margaritescu si Ze Kalanga sau Adrian Cristea (Daniel Oprita). Venirea lui Vali Nastase a creat o oarecare concurenta si in defensiva. Insa este greu de crezut ca fostul fundas al lui Ascoli va reusi sa le ia fata lui Moti si Radu stefan. "Poate ca multi s-au gandit ca am cerut sa joc din primul minut. Nici vorba. Moti si Radu stefan sunt doi fundasi de mare clasa, doi aparatori excelenti, care pot juca la orice echipa mare din Europa. Deci voi avea de tras pentru a evolua ca titular. Sunt constient de asta si nu ma voi supara daca voi fi rezerva. Concurenta nu poate fi decat benefica, mai ales ca vom lupta pe trei fronturi, campionat, Cupa Romaniei si Liga Campionilor", a precizat Nastase.
Dupa surprinzatoarea revenire al lui Iannis Zicu, conducerea dinamovistilor si-a indreptat atentia spre Ciprian Marica. Atacantul nationalei s-a transferat la sahtior Donetk in 2003, la putin timp dupa ce Dinamo i-a eliminat pe "mineri" din Cupa UEFA. "Noi cumparam doar jucatori importanti pentru ca vrem ca Dinamo sa se califice in grupele Ligii Campionilor. Luam tot ce doreste Mircea Rednic. Acum avem aproape toate posturile acoperite. Domnul Rednic este cel care  hotaraste cine mai trebuie adus, dar dupa parerea mea mai este nevoie de un mijlocas central sau inchizator", a precizat Vasile Turcu. "Cainii" se bazeaza din nou pe ajutorul fratilor Becali, care au avut un cuvant greu de spus si in achizitionarea lui Iannis Zicu, jucator dorit de Steaua, Rapid, Poli Timisoara, dar si de echipe puternice din Europa.
In perioada urmatoare Mircea Rednic va face o evaluare a lotului, iar, daca va considera ca mai e nevoie de unul sau doi jucatori, conducerea va incerca sa-i aduca la echipa.
Totusi Dinamo nu a avut numai succese pe piata transferurilor. Oficialii gruparii din stefan cel Mare l-au scapat printre degete pe Giani Kirita. Fundasul a semnat cu Angaragucu un contract pe doua sezoane, dupa ce Dinamo nu s-a inteles cu Gaziantepspor asupra sumei de transfer.
Dubla mansa din turul trei preliminar al Ligii Campionilor va fi un moment de rascruce pentru Dinamo. In cazul in care "cainii" nu reusesc calificarea in grupe, atunci este foarte posibil ca Radu stefan, Adrian Cristea, Cristi Pulhac sa fie cedati unor grupari din strainatate. "Eu cred in calificare, chiar daca nu suntem cap de serie. sansele sunt mici, dar ne vom lupta. In fotbal se poate intampla orice. Anul trecut nimeni nu ne dadea nici o sansa in grupele Cupei UEFA. Eu am avut incredere in baieti si acestia nu m-au dezamagit. De ce sa nu avem incredere in acesti copii, care ne-au adus al 18-lea titlu si au batut in Ghencea dupa 18 ani?" a mentionat Turcu.

"ZICO" LA DINAMO

» Revenirea lui Zicu a facut ocolul PamAntului

Transferul lui Iannis Zicu la Dinamo a facut ocolul Pamantului. Daca presa din Romania a intors revenirea in Groapa a atacantului in varsta de 24 de ani, mass-media de peste hotare considera transferul ca pe unul important pentru Dinamo in ceea ce priveste dorinta "cainilor" de a ajunge in grupele Ligii Campionilor. Reuters relateaza faptul ca Zicu, aflat in proprietatea celor de la Internazionale Milano, si-a petrecut ultimele trei sezoane evoluand sub forma de imprumut la Parma, Dinamo si Rapid.
Surprinzator este ca vestea a ajuns si in Malayezia. Insa publicatia The Star a scris gresit numele lui Iannis, botezandu-l Zico, ca si pe marele jucator brazilian al anilor ‘80. Transferul nu a putut trece neobservat de UEFA, site-ul oficial al forului european notand faptul ca Dinamo si-a readus fostii jucatori acasa pentru a accede in grupele Ligii Campionilor. Prezentarea revenirii la Dinamo a lui Zicu releva importanta atacantului roman. Mai multe cluburi din Europa s-au aratat foarte interesate de un posibil transfer mai ales ca pretul, 3,5 milioane de euro, cerut de Inter nu a fost considerat unul mare.

TURNEU
» Pregatire In Austria

Campioana Romaniei are programat un singur turneu de pregatire peste hotare. Pe data de 4 iulie, "cainii" vor pleca in Austria pentru un stagiu de 14 zile. In acest timp Dinamo va disputa mai multe meciuri amicale in compania formatiilor Slavia Praga, Slovan Liberec, FC Nürnberg si Red Bull Salzburg. Pe lista posibililor adversari din turneul austriac mai fac parte Nottingham Forest, Werder Bremen si München 1860, dar inca nu s-a incheiat nici un fel de acord cu reprezentantii echipelor mentionate.

DEBUT

» Supercupa, primul trofeu pus In joc

Primul meci oficial al "cainilor" este programat pe data de 21 iulie, cand Dinamo va intalni Rapid in Supercupa Romaniei. Startul noi editii de campionat se va da in ultimul week-end al lunii iulie. Iar pe data de 3 august Dinamo va afla numele adversarului din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Cele doua manse sunt programate pe 14/15 august si 28/29 august. Dinamo nefiind cap de serie, poate da piept in acest tur cu Liverpool, finalista ultimei editii a Ligii Campionilor. In eventualitatea in care "cainii" nu reusesc calificarea in grupe ei au locul asigurat in primul tur al Cupei UEFA.

NEINCREDERE
» Bratu nu-si face iluzii privind Liga

Atacantul Florin Bratu a admis ca sansele campioanei de a juca in grupele Ligii Campionilor sunt destul de mici, dat fiind faptul ca nu va fi cap de serie la tragerea la sorti a turului trei preliminar, informeaza site-ul oficial al gruparii alb-rosii. "Trebuie sa fim realisti si sa admitem ca sansele sunt destul de mici. Nu suntem cap de serie, deci vom intalni un adversar redutabil. Va fi foarte dificil, dar trebuie sa facem tot posibilul pentru a reusi sa intram in grupe. Ne putem califica in Liga, dar avem nevoie de noroc la tragerea la sorti. Toti ne dorim sa reusim, ar fi o performanta notabila pentru noi", a spus Bratu.

Cele mai citite

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...
Ultima oră
Pe aceeași temă