15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportGeoana: Raportul de tara va decide soarta Guvernului

Geoana: Raportul de tara va decide soarta Guvernului

PSD solicita premierului si ministrilor Justitiei, Agriculturii si Sanatatii sa prezinte Legislativului o informare cu privire la stagiul pregatirilor postaderare si avertizeaza ca prezentarea Raportului de tara va fi momentul in care social-democratii vor decide "soarta" Cabinetului.

"Avertizez public ca momentul Raportului de tara, pe care Comisia Europeana il va prezenta pe 26 iunie, va reprezenta pentru noi adevaratul moment de analiza si decizie cu privire la soarta si destinul Guvernului Tariceanu", a atentionat liderul PSD.

Presedintele social-democratilora facut un apel la primul ministru Tariceanu sa vina in Parlament cu o saptamana inainte de Raportul de tara pentru a prezenta stadiul pregatirii Romaniei si a Guvernului pe care il conduce. De asemenea, Mircea Geoana a solicitat ministrilor Justitiei, Agriculturii si Sanatatii sa se prezinte la randul lor in Legislativ cu informari in domeniile pe care le gestioneaza.

"Este obligatia lor sa vina in Parlament, in contextul in care Raportul CE va contine elemente grave la adresa Romaniei si a functionarii guvernului", a spus Mircea Geoana.

Liderul PSD a anuntat ca partidul sau va solicita o sesiune parlamentara extraordinara, "pentru a putea da raspunsul politic adecvat in functie de acest moment, de analiza a pregatirii Romaniei".

Anterior, liderul social-democrat a explicat ca PSD va depune o motiune de cenzura atunci cand va considera ca acest demers este unul oportun. Cat priveste motiunile simple, PSD, prin vocea purtatorului de cuvant Cristian Diaconescu, a indicat ieri trei domenii – agricultura, sanatate, justitie, fara sa avanseze insa niciun termen de prezentare publica a acestor demersuri, nici pentru motiunea de cenzura, nici pentru cele simple.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Guvernatorul BNR: În fața inflației, oamenii se așteaptă la salarii mai mari

Mugur Isărescu a vorbit și despre transformări digitale, precizând că nu vede cripto-activele ca bani, nici măcar în sensul cel mai larg posibil al...

Îndemn la vot pentru Simion și Șoșoacă

Sunt viitorul președinte George Simion.Patriot declarat, în realitate trombon.Original până-n măduvă, vreau s-atrag ciolanu’și nici nu-l imit pe Zelea Codreanu. Votați-mă, votați-mă, semnați mai...

Ai nevoie de un credit avantajos? Află de ce să apelezi la un broker de credite

Când veniturile nu îți permit achiziția unor bunuri de valoare sau dezvoltarea unui business, creditele sunt cea mai bună opțiune. Dar cum faci să...
Ultima oră
Pe aceeași temă