10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialItalianul Cristiano Bergodi va conduce Rapidul

Italianul Cristiano Bergodi va conduce Rapidul

Noul antrenor al echipei Rapid Bucuresti va fi Cristiano Bergodi, finantatorul gruparii giulestene, George Copos, anuntand ca a ajuns la un acord pentru doua sezoane cu tehnicianul italian.

Ne-am inteles pentru un contract pe doi ani. Cred ca am luat cea mai buna decizie alegandu-l pe Bergodi, am adus antrenor italian ca sa nu mai primim goluri in ultimele minute. Domnul Bergodi este un antrenor profesionist in care cred foarte mult, care este deja obisnuit cu fotbalul din Romania si care sunt convins ca va avea rezultate la Rapid", a spus Copos, care a mentionat ca nu poate spune ce salariu va avea italianul la Rapid, dar ca este "un salariu corect".
Legat de conditiile impuse de Bergodi, Copos a precizat ca italianul isi doreste un lot intarit. "Nu au fost conditii deosebite. Isi doreste jucatori noi, pentru a intari echipa si de aceea ne-a propus doi fotbalisti. Sa vedem daca ii vom transfera, urmeaza sa discutam", a spus Copos.
Referitor la negocierile purtate cu antrenorul Ladislau Bölöni, Copos a spus: "Termenul ofertei pe care i-am inaintat-o a expirat. Eu il respect in continuare pe Bölöni, este un mare antrenor, dar a intarziat mult lucrurile si nu mai puteam astepta. De aceea spun, cred ca am facut alegerea cea mai buna. Daca am facut bine sau nu vom vedea la finalul sezonului urmator".
Renzo Rossi, secundul cu care Bergodi a colaborat si la FC National si CFR Cluj, a confirmat faptul ca il va urma pe tehnician si in Giulesti. "Totul este facut, contractul se redacteaza in momentul de fata. Am batut palma cu domnul Copos. Cristiano Bergodi este in momentul de fata in Italia, iar eu am continuat negocierile in numele dansului cu domnul Copos. Am ajuns la un numitor comun, toate lucrurile sunt puse la punct. stiu ca in Romania azi este alba, maine neagra, dar sper ca nu se va intampla nimic, in zilele urmatoare voi merge in Italia sa-i duc contractul lui Bergodi, pentru a-l semna, si totul va fi in regula", a declarat Rossi. El a precizat ca va fi mana dreapta a lui Bergodi, cu functia de consultant tehnic, in timp ce antrenor secund va fi Marian Rada. In ceea ce-l priveste pe Viorel Moldovan, Rossi a precizat: "Din ce am inteles eu, urmeaza sa se discute situatia lui. Nu cred ca va fi inclus in colectivul tehnic, probabil i se va primi o alta functie la club". Renzo Rossi a precizat ca perioada contractului lui Bergodi va fi de doi ani, obiectivele asumate fiind Cupa si campionatul, precum si calificarea in primavara europeana in sezonul 2007/2008.

Boloni

Tehnicianul Ladislau Bölöni spune ca nu a renuntat la ideea de a prelua functia de antrenor al echipei Rapid. "Eu nu am renuntat. Dar poate domnul Copos a ales pe altcineva, pentru ca am incercat sa dau de dansul, destul de tarziu e adevarat, si nu am reusit. Eu am analizat oferta primita si bineinteles ca e foarte interesanta. Dar pentru a putea lua o decizie am nevoie de anumite detalii de functionare a clubului", a spus tehnicianul. Bölöni sustine ca sunt cateva necunoscute in oferta primita de la Rapid la care incearca sa gaseasca raspuns, dar a precizat ca acestea nu sunt legate de bani. "Eu am cateva intrebari pentru domnul Copos si de aceea am incercat sa vorbim la telefon. Se spune ca am mana libera, ca am nu stiu ce, dar nu stiu ce inseamna asta. Trebuie sa aflu exact", a mentionat Bölöni.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...
Ultima oră
Pe aceeași temă