13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHandbalistii incearca revenirea in elita

Handbalistii incearca revenirea in elita

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, care a ramas in Suedia dupa partida tur din barajul pentru CM feminin din 2007, a declarat ca meciul pe care echipa masculina a Romaniei il va disputa duminica, tot cu Suedia, in preliminariile CE, poate fi unul istoric.

"Duminica va fi un moment capital pentru handbalul masculin romanesc. Echipa noastra va juca o sansa mare de a reveni la un turneu final, dupa atatia ani, adica acolo unde merita. Cred ca va fi o confruntare pe viata si pe moarte cu suedezii, iar in functie de rezultatul acestei prime manse se anunta furtuna pe mare la returul de la Constanta", a spus Gatu.
Nationala de handbal masculin a Romaniei se pregateste in aceste zile pentru prima partida, cu reprezentativa Suediei, din cadrul barajului pentru calificarea la Campionatul European din 2008. Luni seara, Romania a invins la limita, scor 27-26 (12-14), nationala Olandei, pe terenul acesteia, intr-un meci amical. Cele mai multe goluri pentru romani au fost marcate de Cosma (6), sania, Iacob si Ghionea (cate 4).
Duminica, la Karlskrona, pe terenul suedezilor, echipa antrenata de Lucian Rasnita va disputa partida tur (ora 16.30, ora Romaniei), returul fiind programat la 17 iunie, la Constanta.
Sala de sport din oras, care are o capacitate de aproximativ 1.500 de locuri, este folosita de echipa locala de handbal masculin, AIF Karlskrona, a carei performanta in campionatul intern ajunge pana la jucarea finalei Cupei Suediei, in 2002. Totusi, meciul Suedia-Romania nu se va juca in aceasta incinta. La 10 minute de mers cu masina, in afara orasului, se afla un complex sportiv ultramodern, care include si o sala de 4.000 de locuri. Dat in folosinta abia in octombrie 2005, complexul sportiv este preferat de nationala Suediei pentru pregatire, datorita conditiilor excelente.
Vineri, handbalistii romani urmeaza sa porneasca spre Suedia, unde doua zile mai tarziu vor disputa meciul oficial contand pentru turul barajului de calificare la Campionatul European din 2008.

Cele mai citite

George Pușcaș, „dublă” de senzație în victoria lui Bodrumspor din Turcia!

Internaționalul român George Pușcaș (28 de ani) a reușit o „dublă” impresionantă în victoria lui Bodrumspor, scor 3-1, împotriva celor de la Adana Demirspor,...

Antoine Griezmann se retrage de la echipa națională a Franței!

Antoine Griezmann (33 de ani), atacantul lui Atletico Madrid, și-a anunțat oficial retragerea de la echipa națională a Franței, punând capăt unei cariere internaționale...

Alina Gorghiu: de la 1 octombrie cei aflați sub control judiciar nu vor mai putea fugi din țară

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că de la 1 octombrie va putea fi evitată fuga din țară a unor inculpați aflați sub control judiciar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă