12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania - Slovenia, pentru o vara linistita

Romania – Slovenia, pentru o vara linistita

» Meciul din aceasta seara, de la Timisoara, ne-ar putea pastra pe prima pozitie.
» Selectionerul are probleme medicale in lot, Marica, Tamas si Claudiu Niculescu fiind incerti.
» Slovenii au venit ieri fara nici un pic de entuziasm.
» Victor Pitura ar vrea ca la ora meciului sa nu ploua.

Nationala de fotbal a Romaniei incheie in aceasta seara, la Timisoara, de la ora 21, campania "de vara" a preliminariilor pentru Euro 2008, adversara fiind aceeasi de acum patru zile, de la Celje, Slovenia. Inca trei puncte in clasament sunt vitale, ele mentinand nationala noastra pe prima pozitie, cu sanse apreciabile ca in toamna, atunci cand va fi declansat asaltul final, sa avem castig de cauza.
Ieri, selectionerul Victor Piturca s-a aratat ingrijorat de faptul ca jucatorii Ciprian Marica, Gabriel Tamas si Claudiu Niculescu se confrunta cu unele probleme medicale. "Din pacate, mai exista probleme de lot, dar pana la ora jocului timpul de refacere este acceptabil. Sper sa am inspiratia sa aleg cel mai bun lot. Marica este bine acum. Aseara (n.r. – luni) a avut 38 de grade temperatura, dar azi (n.r. – ieri) s-a antrenat normal. Probabil a facut temperatura din cauza amigdalelor, dupa ce a baut apa rece. Niculescu a simtit o contractura si urmeaza sa faca un RMN. Iar Tamas a avut ameteli si l-am scos din antrenament. La el este o alta problema, legata de lipsa mineralelor lichide", a spus Piturca.

Lipsa de concentrare
Selectionerul s-a aratat nemultumit de faptul ca unii jucatori nu sunt concentrati asa cum el isi doreste, din cauza oboselii. "Azi s-a facut un control la opt jucatori care au jucat la Celje, iar unii dintre ei sunt mai obositi, de exemplu Dorel Stoica si Rosu. Din pacate, nu toata lumea este concentrata asa cum as dori eu, dar asta din cauza oboselii. Insa situatia nu este grava", a adaugat Piturca. O eventuala problema pentru echipa nationala in meciul cu Slovenia o reprezinta… ploaia. "Ne-ar dezavantaja daca ar ploua foarte tare. Deja avem cinci jucatori importanti cu cartonase si ne asteapta meciuri grele", a spus antrenorul.
Victor Piturca este de parere ca partida de la Timisoara cu Slovenia va fi mai grea decat cea de sambata disputata la Celje, chiar daca acum echipa nationala va beneficia de avantajul terenului propriu. "Nu va fi simplu, din contra, va fi mai dificil, pentru ca slovenii nu mai au nimic de pierdut. Se daruiesc pe teren si vor da totul fizic. Sigur selectionerul lor va face schimbari fata de meciul de la Celje, sunt jucatori tineri, de perspectiva, pe care ii va baga in teren. Noi ne dorim cele trei puncte pentru ca si Bulgaria a batut si nu ne permitem pasi gresiti. Asteptam ca bulgarii sa faca greseli", a mentionat Piturca. Intrebat ce rezultat crede ca se va inregistra in partida Bulgaria – Belarus, programata la Sofia tot miercuri, selectionerul a adaugat ca "se poate intampla orice pentru ca Belarus este o echipa extrem de imprevizibila".

Antrenament relaxant
In timpul sedintei de pregatire de ieri a avut loc un joc-scoala de la care a lipsit fundasul Gabriel Tamas, iar cele doua echipe au fost formate din cate zece fotbalisti. O echipa a fost formata din Lobont – Contra, Goian, Chivu, Rat – Nicolita, Codrea – Zicu, Mutu – Marica, iar cealalta din Bornescu – Badoi, D. Stoica, Muresan, st. Radu – Fl. Petre, Plesan, Rosu, Ad. Cristea – Cl. Niculescu. De mentionat faptul ca atacantul Daniel Niculae, eliminat in meciul de la Celje si suspendat pentru jocul de azi, a parasit deja lotul.
Dupa incheierea jocului-scoala, Nicolita a exersat centrarile, iar Goian reluarile cu capul, Mutu a executat penalty-uri la poarta aparata de Bornescu, iar Chivu, Petre, Marica, Rat si selectionerul Victor Piturca au sutat de la 25 de metri la poarta aparata de Lobont. Apoi, Mutu, Rat, Marica si Piturca au executat lovituri de la 11 metri la poarta lui Lobont.

ADVERSARI
Echipa nationala a Sloveniei a sosit marti, in jurul orei 13.00, la Timisoara, cazandu-se la hotelul Continental. "Suntem dezamagiti. Avem sanse minime la Timisoara, dar chiar daca nu vom reusi surpriza, trebuie sa jucam mai bine", a spus mijlocasul Lavrici, ilustrand o stare de spirit nefavorabila slovenilor, care au trei jucatori suspendati pentru jocul de azi, in frunte cu fundasul Cesar.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă