» Mostenitoarea celei mai vechi tabacarii din Romania
a devenit furnizor
pentru armata
Militarii, angajatii Ministerului de Interne si ofiterii Serviciului de Protectie si Paza poarta manusi fabricate la Timisoara. Manusile si alte accesorii din piele sunt produse de o firma romano-germana, S.C. "Tannery Import – Export" S.A., mostenitoarea celei mai vechi tabacarii din Romania.
Cei 65 de angajati realizeaza lunar circa 8.000 de perechi de manusi, iar colectia firmei, care participa la numeroase targuri expozitionale din Europa, numara nu mai putin de 10.000 de modele de manusi. Firma timisoreana foloseste prima tabacarie din Romania, care dateaza din anul 1922. "Noi nu lucram in sistem lohn. Prelucram pielea bruta prin tehnologii proprii, secrete, dupa care croim si coasem produsul finit. Astfel, dovedim pe piata europeana ca si romanii stiu sa faca lucruri de calitate, nu reprezinta doar o mana de lucru extrem de ieftina ", a declarat Marcel Mihoc, directorul S.C. "Tannery Import – Export" S.A. Timisoara. Daca inainte de 1989, fabrica din Timisoara exporta, anual, manusi in valoare de peste doua milioane de dolari, la ora actuala, "Tannery" a ajuns sa vanda in Suedia, Germania, Norvegia, Austria si alte tari marfa evaluata la 16 miliarde de lei vechi. Marcel Mihoc spune ca deocamdata, participa de doua ori pe an la targurile expozitionale organizate la Moscova, doar pentru a-si cunoaste potentialii concurenti din domeniu si pentru a-si populariza produsele proprii. "Moscova, cu cei opt milioane de locuitori si trei milioane de persoane aflate in tranzit, este o piata imensa. Nu degeaba in centrul Moscovei gasesti magazine occidentale dintre cele mai scumpe. Ei au simtit ca acolo se poate face un comert de calitate. Sunt convins ca in momentul in care ni se va permite sa vindem acolo, toata productia fabricii noastre poate fi absorbita de piata moscovita."
Monopolul prelucrarii pieilor
S.C. "Tannery" S.A. incorporeaza primul atelier de prelucrat piei din Romania, care dateaza inca din anul 1922. "Detinem, oarecum, monopolul prelucrarii pieilor in aceasta parte de tara, dar acest lucru nu ne-a determinat sa ne plafonam profesional. Prelucram piei indigene si piei din import – din Etiopia, Pakistan, America de Sud sau India–, iar calitatea materialelor obtinute a fost apreciata peste tot.", mai spune directorul Mihoc.