23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDroguri gasite cu ajutorul cainilor

Droguri gasite cu ajutorul cainilor

» Trei tineri au fost acuzati ca au incercat sa vanda peste 400 de pastile de Ecstasy.
» Afacerea a inceput anul trecut, cand au contactat mai multe persoane din strainatate.
» Membrii retelei plasau pastilele de Ecstasy prin diverse cluburi studentesti din Iasi.

Trei tineri din Iasi risca ani grei de inchisoare dupa ce au fost acuzati ca au incercat sa vanda peste 400 de pastile de Ecstasy in cluburile din Iasi.
Ieri, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au deferit justitiei pe Cezar Caralau (24 ani), fara ocupatie, Rares Popoaia (20 ani), elev, si Virgil Dan (22 ani), student la Drept, pentru comiterea infractiunilor de trafic, respectiv consum de droguri.
Potrivit materialului probator, afacerea celor trei a inceput in primavara anului trecut. La acea vreme au contactat mai multe persoane din Germania sau Olanda, pe care le-au convins sa le trimita, prin intermediul serviciilor de coletarie, comprimate de Ecstasy. Ulterior, membrii retelei plasau pastilele prin diverse cluburi din Iasi cu suma de 500 mii lei bucata.
Cei trei tineri au intrat in atentia ofiterilor din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iasi la inceputul acestui an.
Dupa o perioada de interceptari si filaje, anchetatorii au hotarat sa actioneze, retinandu-i pe traficanti.

"Depozite" secrete de canabis si bani

"In urma descinderilor facute, au fost descoperite peste 400 de pastile, precum si diverse sume de bani despre care se crede ca au fost obtinute din vanzarea drogurilor. Toate acestea au fost depuse ca probe la dosar", a precizat unul dintre ofiterii sub acoperire care s-au ocupat de caz. Pentru a descoperi unul dintre depozitele secrete ale retelei, situat in cartierul iesean Frumoasa, oamenii legii au folosit caini special antrenati. Aici, intr-o groapa acoperita cu o dala de beton, au fost descoperite peste 100 de comprimate.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă