23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIasiul - un depozit de bombe

Iasiul – un depozit de bombe

Inceputul acestei saptamani a fost unul extrem de exploziv pentru militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Doar intr-o singura zi, acestia au fost nevoiti sa se deplaseze in cinci locatii diferite, pentru a dezamorsa si ridica zeci de proiectile neexplodate din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Primul apel a fost facut marti, din comuna Letcani. "Ne-a sunat un barbat de aici care a spus ca a gasit o bomba aruncator calibrul 82 mm, un proiectil exploziv calibrul 76 mm si mai multe cartuse. O echipa din cadrul ISU s-a deplasat de urgenta in zona", ne-a declarat maiorul Dan Marciuc, ofiterul de presa al ISU Iasi. Pompierii au fost apoi solicitati in comuna Ciurbesti, acolo unde doi sateni au descoperit mai multe proiectile. "Cel mai periculos caz a fost cel al familiei Tataru.
In timpul lucrarilor pe care le faceau pentru consolidarea fundatiei casei, au descoperit 10 proiectile neexplodate, calibrul 152 mm", a mai spus maiorul Marciuc. Au urmat alte doua interventii, in comunele Voinesti si Tomesti, de unde au fost ridicate un proiectil exploziv si o bomba aruncator, respectiv zeci de cartuse. Proiectilele si cartusele au fost ridicate de pompierii militari si transportate la Iasi.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă