Sedinta bursiera de miercuri a fost afectata de faptul ca sistemele de comunicatii cu BVB ale unor companii de brokeraj bucurestene au fost intrerupte temporar din cauza unor defectiuni tehnice ale furnizorului de servicii internet. Majoritatea companiilor de brokeraj au cel putin inca o legatura de back-up cu un alt furnizor autorizat de BVB, dar chiar si asa au existat companii care nu au putut opera in conditii normale, la fluxul operational obisnuit, asa ca lichiditatea tranzactiilor a fost mult mai redusa.
Practic, valoarea totala a tranzactiilor nu a depasit 11 milioane de euro, iar comportamentul pietei a fost de asteptare, consolidare, cu o usoara apreciere pe segmentul SIF-urilor. Toti cei patru indici ai pietei au consemnat fluctuatii pozitive, cel mai putin apreciindu-se indicele BET (±0,07%), in vreme ce cresterea cea mai mare a avut-o BET-FI (±0,75%).
Este de remarcat faptul ca lichiditatea redusa a fost determinata si de faptul ca Banca Transilvania Cluj, Turbomecanica Bucuresti si Rompetrol Well Services au fost oprite de la tranzactionare pentru desfasurarea AGA anuala de bilant.
Un eveniment foarte important este trecerea companiei de brokeraj clujene SSIF Broker de la categoria a II-a la categoria I a bursei. Aceasta decizie a fost luata de catre Consiliul de Administratie al BVB in cursul dupa-amiezii de marti. Ca efect al acestei decizii, actiunile BRK s-au apreciat miercuri cu 3,83%, ajungand la nivelul de 2,17 lei pe actiune.
In cadrul sectorului SIF, evolutia de ansamblu a fost pozitiva. Singura care a facut nota discordanta de la aceasta tendinta de crestere a fost SIF3 Transilvania, al carei pret de inchidere de miercuri s-a situat cu 1,07% sub nivelul de referinta de marti. Totusi, putem considera ca miscarile de pret ale tuturor celor cinci SIF-uri nu sunt foarte concludente avand in vedere lichiditatea foarte scazuta.