Tendinta de corectie a bursei a continuat si in cadrul sedintei de tranzactionare de joi. Scaderile au fost importante si generalizate inca de la deschidere si s-au mentinut pe parcursul primei jumatati a sedintei, dar ulterior au aparut ordine ceva mai mari de cumparare, care au condus la o echilibrare a pietei si la o recuperare partiala, astfel ca la inchidere au existat exemple de companii care au inchis in crestere.
Lichiditatea tranzactiilor a fost in scadere comparativ cu precedentele doua zile, atingand doar 17,7 milioane de euro, desi faptul ca titlurile Petrom s-au reluat la tranzactionare a adus un volum important de tranzactionare cu titlurile SNP.
S-au tranzactionat ieri 7,2 milioane de actiuni SNP, iar cotatiile au fluctuat pe parcursul zilei intre un minim de 0,4950 lei atins chiar la deschidere si un maxim de 0,5400 lei. Inchiderea s-a facut la 0,5300 lei, adica numai cu doi pasi de cotare sub maximul zilei. Scaderea mai consistenta a Petrom din prima parte a sedintei de tranzactionare a fost cauzata de faptul ca, fiind suspendata de la tranzactionare in ziua anterioara, tendinta sa a fost ca joi sa recupereze decalajul pe care-l capatase fata de piata in ansamblul ei (pentru ca aceasta scazuse miercuri cu 1-2 puncte procentuale).
Pe segmentul societatilor de investitii financiare in prima parte a sedintei cotatiile scadeau cu mai multe procente. La un moment dat, pe parcursul zilei in cazul SIF2 se putea observa, de exemplu, o scadere mai mare de patru puncte procentuale. Cu aproximativ o ora inainte de inchiderea pietei insa, declinul a fost stopat, iar preturile au inceput chiar sa urce usor. Asa se face ca la inchiderea zilei (cand inca nu se stia rezultatul votului din Parlament) SIF 3 Transilvania a reusit chiar sa revina la aceeasi cotatie de referinta ca in ziua anterioara (deci sa inchida pe zero ca variatie de pret), iar SIF 4 Muntenia arata chiar o apreciere de 0,55%. Toate celelalte 3 SIF-uri insa au inchis ziua cu scaderi de aproximativ doua puncte procentuale.