23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFonduri europene sustrase

Fonduri europene sustrase

» DNA Iasi a finalizat un dosar complex referitor la sustragerea de fonduri europene.
» Acuzati sunt doi experti SAPARD, conducerea Hidrotehnica Vaslui si un primar.
» Contractul pentru fonduri nerambursabile a fost in valoare de 21,4 miliarde lei vechi.

procurorii din cadrul Departamentului National Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Iasi au finalizat ieri un dosar complex cu fonduri europene. Printr-un rechizitoriu care cuprinde zeci de pagini, anchetatorii i-au deferit pe Vasile Butnaru (48 de ani), directorul Hidrotehnica SA Vaslui, Silvia Hrituleac (51 de ani), directorul tehnic al societatii si pe Teofil Ciuca, (43 de ani) expert hidrotehnic. In timp ce primul este acuzat de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene si fals intelectual, ultimii doi sunt acuzati de complicitate si fals in inscrisuri publice.
In acelasi dosar, procurorii anticoruptie i-au sanctionat administrativ pe Tiberiu Coatu (32 de ani), primarul comunei Gagesti, judetul Vaslui, respectiv pe Iulia sipoteanu (48 de ani), din Iasi, expert SAPARD si pe Carmen Valy El Sabeh (45 de ani), din Iasi, de asemenea expert SAPARD.
Totul a inceput in anul 2002, atunci cand Consiliul Local Gagesti a demarat formalitatile necesare reabilitarii drumului comunal Giurcani-Peicani, prin obtinere de fonduri nerambursabile din partea CE. Doi ani mai tarziu, intre CL Gagesti si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), fostul SAPARD, a fost incheiat un contract pentru acordare de ajutor financiar in valoare de peste 21,4 miliarde lei vechi.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă