19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialSefii gimnasticii, nemultumiti!

Sefii gimnasticii, nemultumiti!

Reprezentantii Romaniei au obtinut rezultate slabe la cea de-a 16-a editie a Internationalelor Frantei, concurs contand ca etapa in cadrul Cupei Mondiale de gimnastica, lucru care a nemultumit conducerea forului nostru de specialitate.
In afara de Marian Dragulescu, care si-a confirmat clasa, si Sandra Izbasa, care a incheiat pe locul 3 la sol, dar cu o evolutie sub asteptari, in rest nici unul dintre ceilalti participanti, Steliana Nistor, Flavius Koczi, Daniel Popescu si Razvan selariu, nu a mai urcat pe podium.
Marian Dragulescu a castigat ambele probe, sol si sarituri, la care s-a calificat in finale, la cea de-a 16-a editie a Internationalelor de gimnastica ale Frantei, desfasurate la Paris-Bercy. La sol, el s-a impus cu nota 15,875, iar la sarituri, cu 16,375. La sarituri, Daniel Popescu a ocupat locul 4, cu nota 15,800, iar la cal cu manere s-a clasat pe locul 8, cu nota 14,200.
La feminin, cea mai buna clasare a gimnastelor noastre a fost locul 3 ocupat de Sandra Izbasa la sol, cu 14,950, proba castigata de italianca Vanessa Ferrari, cu 15,325, si in care Steliana Nistor a ocupat locul 6, cu 14,600. La barna, proba castigata tot de Ferrari, Steliana Nistor s-a clasat a patra, cu 15.025 p., iar Sandra Izbasa, a cincea, cu 14.950 p. Izbasa a obtinut si un loc 6 la sarituri, cu 13.938 p., proba in care victoria a revenit unei alte gimnaste italience, Carlotta Giovannini, cu 14.875 p.
"Nu putem spune bravo decat pentru Marian Dragulescu. De evolutia celorlalti suntem insa nemultumiti. Cred ca sunt in urma cu pregatirea, iar dupa Cottbus (n.r. – localitatea unde la finalul acestei saptamani va avea loc o noua etapa de Cupa Mondiala) dorim sa schimbam natura antrenamentelor. Tehnicienii vor trebui deja sa inceapa lucrul la exercitiile integrale (n.r. – asa cum vor fi prezentate in concurs) pentru ca mai avem foarte putin pana la Campionatele Europene (n.r. –  26-31 aprilie)", si-a manifestat ieri ingrijorarea Mircea Apolzan, secretarul general al FR de Gimnastica.
Pentru a roda mai multi sportivi, pentru ca inca exista dubii vizavi de componenta lotului care ne va reprezenta la CE, conducerea tehnica a FRG a decis ca la Cottbus sa faca deplasarea Aluissa Lacusteanu si Florica Leonida, pentru concursul feminin, iar la intrecerile masculine sa participe aceiasi gimnasti, mai putin Marian Dragulescu, care va fi inlocuit de Marius Berbecar.

RATaRI
» LOCURI MODESTE
Marian Dragulescu nu a reusit sa obtina calificarea in finala de la bara (locul 31 in calificari), la fel ca si Razvan selariu (locul 14), iar Flavius Koczi a ocupat doar locul 22 in calificari la cal cu manere. Daniel Popescu nu s-a calificat in finala de la paralele (locul 21), iar Razvan selariu in finala de la bara (locul 14).

Cele mai citite

Fondurile de pensii private au crescut cu 30%, față de anul trecut

Activele fondurilor de pensii private au cumulat  aproape 150 de miliarde de lei la finalul lunii iunie Raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară, privind evoluţia sistemului...

Licitație excepțională: colierul Mariei Antoaneta scos la licitație cu 2,8 Mil. $

Un colier cu diamante, despre care se crede că are legături cu ultima regină-consoartă a Franţei, Maria Antoaneta, va fi scos la licitație în...

Încă un pas până la ora de iarnă 2024. Mai multă lumină naturală dimineața

În 2024, România va trece oficial la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie. Această schimbare va însemna că ceasurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă