Elevii de la liceul Nicolae Tonitza isi pun talentul in practica de cate ori au ocazia, uimind de fiecare data prin talent si indemanare. Luni seara, la petrecerea aniversara a restaurantului indian Taj, invitatii au avut parte de o prezentare de moda inedita, inspirata din bucataria indiana, realizata de sase eleve ale liceului, locul care adaposteste cele mai multe talente pe metrul patrat. Tinerele au lucrat la colectie mai bine de o luna, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Interesant a fost faptul ca elevele si-au prezentat singure tinutele, defiland cu greu printre invitatii care se inghesuiau sa le fotografieze.
Talentatele eleve de la Tonitza au demonstrat ca fructele, radacinoasele si condimentele indiene pot fi folosite cu succes pentru realizarea unei colectii originale. Timp de cateva minute bune tinerele au defilat prezentandu-si fiecare tinuta, lucrata cu multa migala. Pe langa kilogramele de ingrediente comestibile ele au folosit guta, multa indemanare si foarte mult lipici. Fiecare tanara a ales pentru creatia sa anumite legume, fructe sau condimente, folosite in bucataria indiana. Invitatii au putut admira un costum din sfoara impletita, peste care s-au lipit seminte de dovleac, grau, fasole, soia, boabe de piper si malai, la care s-au adaugat accesorii realizate din aceleasi ingrediente. O alta tinuta a fost realizata din trei kilograme de arpagic, asortata cu un colier si bratari din catei de usturoi, boabe de porumb si ardei iute. Nici fasolea uscata nu a lipsit din prezentare, una dintre tinere alegand atat pentru tinuta sa, cat si pentru accesorii, cateva kilograme bune de fasole colorata. Rochia din foi de dafin, cu model indian, realizat din orez colorat si piper, dar si cele doua tinute dulci, din fructe confiate (ananas, mango, caise, cirese) si felii de portocale, au intregit originala prezentare, indelung aplaudata de cei prezenti la eveniment. Printre invitati s-au numarat ambasadorii Marii Britanii, Indiei si Pakistanului, declarati cu aceasta ocazie clientii anului.
Aceasta nu e prima isprava a elevilor de la Tonitza. Anul trecut, in luna noiembrie, ei au reusit sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare pictura din lume. Evenimentul a avut loc intr-un hangar, la Romaero, una dintre putinele cladiri care ar fi putut sa adaposteasca gigantica pictura. Panza, cu o lungime totala de 3,6 kilometri, a fost pictata de 800 de elevi, in aproximativ o luna si jumatate. S-a utilizat un material special, adus din China, si peste trei tone de acuarele. Tema aleasa de elevii romani a fost o gradina cu flori. Recordul a fost omologat de doi reprezentanti ai Cartii Recordurilor, care au avut nevoie de cinci ore si jumatate pentru a masura uriasa pictura. Precedentul record era detinut de elevii din Arabia Saudita, care au pictat o panza de 2,9 kilometri.