15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalStatele Unite vor oferi Ucrainei încă 200 de milioane de dolari pentru...

Statele Unite vor oferi Ucrainei încă 200 de milioane de dolari pentru întărirea capacităților de apărare

Un comunicat de presă al Departamentului de Apărare al Statelor Unite al Americii a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va oferi 200 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei. Anunțul confirmă ceea ce susținea vineri ambasada Ucrainei la Washington.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru „a sprijini programele de antrenament în curs de derulare și nevoile operaționale ale Ucrainei, inclusiv capacitatea de comandă, sisteme de conștientizare a situației, comunicații securizate, mobilitate militară, echipamente de vedere pe timp de noapte și tratament medical”, potrivit comunicatului citat.

Departamentul de Apărare susține că ajutorul dat de Statele Unite vine după ce Ucraina a adoptat o nouă lege a securității naționale menită să ușureze interoperabilitatea forțelor militare ucrainiene cu forțele NATO.

De când Ucraina a fost invadată de Rusia și milițiile sale separatiste, în 2014, Statele Unite i-au oferit peste 1 miliard de dolari pentru întărirea capacităților militare, fonduri de folosit, în principiu, pentru aspectele de apărare non-letale ale armatei ucrainiene.

Anunțul oficialilor pentru apărare națională din SUA a fost caracterizat de presa străină drept surprinzător, având în vedere summit-ul Trump-Putin ce a avut loc luni, la Helsinki.

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă