10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAccesul camioanelor, interzis in centrul municipiului Petrosani

Accesul camioanelor, interzis in centrul municipiului Petrosani

Camioanele si vehiculele cu un gabarit mai mare de 3,5 tone nu mai au voie sa circule prin centrul municipiului Petrosani (judetul Hunedoara), ca urmare a unei hotarari adoptata de Consiliul Local. Reprezentantii administratiei publice au luat aceasta decizie dupa ce sute de cetateni s-au plans de zgomotul si vibratiile produse de aceste autovehicule.
Edilii au stabilit si o taxa speciala pentru vehiculele de gabarit mare care sunt nevoite sa tranziteze centrul orasului, ce poate fi achitata zilnic sau lunar, spre nemultumirea proprietarilor de magazine, care se vad obligati sa scoata din buzunar taxe suplimentare pentru aprovizionarea cu marfa.
Viceprimarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a spus ca aceasta masura este normala, iar Petrosaniul nu este singurul oras unde sunt aplicate astfel de taxe. „Am avut foarte multe solicitari de la cetateni, care nu mai suportau zgomotul si fumul, produse de camioanele si utilajele ce circulau prin centrul localitatii. Nu suntem singurul municipiu din tara care adoptam o astfel de masura”, a precizat Iacob-Ridzi.
Taxa de tranzit a fost calculata diferentiat pentru fiecare categorie de vehicul si este cuprinsa intre 5 lei noi/zi sau 50 lei noi/lunar pentru autovehiculele cu masa de pana la 7,5 tone, si 60 lei noi/zi sau 600 lei noi/lunar pentru camioanele cu o greutate mai mare de 22 de tone.
Acces liber in centrul orasului au doar vehiculele ce aparatin serviciilor de Ambulanta, Protectie Civila, Pompieri, Politie, Politie de Frontiera, SRI, SPP, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei, Directiei Generale a Penitenciarelor si Ministerului Public si doar daca sunt in misiune.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...
Ultima oră
Pe aceeași temă