6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialCiuhandu ii acuza pe democrati ca nu respecta recomandarile PPE

Ciuhandu ii acuza pe democrati ca nu respecta recomandarile PPE

Presedintele PPCD, primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat ca Alianta „D.A.” a declinat oferta sa de a pune la dispozitia coalitiei guvernamentale specialisti taranisti in administratia publica. Oferta a fost facuta presedintelui PD, Emil Boc. Declaratiile au fost facute la Cluj-Napoca, unde Ciuhandu a participat la o dezbatere organizata de Asociatia „Crestin-Democratia”.

Totodata, presedintele PPCD a afirmat ca specialistii partidului pe care il conduce ar fi urmat sa ii inlocuiasca, acolo unde Alianta ar fi avut nevoie, pe functionarii care au facut politica PSD si care ar sabota actuala guvernare. El a mai spus ca liderii PNL-PD nu au respectat nici protocolul local de colaborare din judetul Timis. Acolo, consilierii crestin-democrati i-au sprijinit pe politicienii din PD sa obtina posturile de presedinte al Consiliului Judetean si de viceprimar. La schimb, PPCD ar fi trebuit sa primeasca posturi in serviciile descentralizate.
O alta propunere facuta de Ciuhandu reprezentantilor democrati a vizat constituirea unei „liste populare”, care sa-i includa pe reprezentantii celor doua partide in eventualitatea unor alegeri. Pentru ca PD a declinat si aceasta propunere, la alegerile partiale candidatii PPCD au candidat sub sigla PNTCD, vechea denumire a partidului. Ei inca nu pot folosi sigla si denumirea de Partidul Popular Crestin-Democrat pentru ca acestea au fost contestate in instanta de catre o factiune intitulata „Grupul pentru salvarea si reorganizarea PNTCD”, condus de Lucian Orasel.
Mai mult, Ciuhandu a spus ca se va intalni, la mijlocul lunii noiembrie, cu reprezentantii Partidului Popular European, pe care ii va informa in legatura cu refuzul PD de a colabora cu PPCD. Formatiunea politica in fruntea careia se afla primarul din Timisoara este membru asociat al PPE, in timp ce partidul condus de Boc este doar observator.
In lipsa unei colaborari cu PD, liderii crestin-democrati au inceput tratative cu o serie de partide de mic calibru pentru formarea unui pol politic de dreapta. Este vorba de Uniunea Crestin-Sociala, fostul partid Blocul National Democrat, infiintat de sindicalistii din BNS. Acest partid are doua posturi de secretari de stat, doua de subprefecti si cinci deputati. In alianta care va purta denumirea de Uniunea Crestin-Democrata vor mai intra Partidul Crestin si Partidul Noua Democratie. De asemenea, Ciuhandu a spus ca spera ca aceste tratative sa se finalizeze in cele din urma cu o fuziune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă