20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalLira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe...

Lira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe Twitter

De asemenea, Turcia a promis represalii împotriva unei măsuri pe care o consideră contrară regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), relatează AFP.

„SUA ar trebui să ştie că singurul rezultat al unor astfel de sancţiuni (…) este să ne afecteze relaţiile noastre de aliaţi”, a precizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Ca toate măsurile luate împotriva Turciei, ele vor primi răspuns”, a adăugat ministerul, precizând că decizia „ignoră” regulile OMC.

Ministerul a mai apreciat că postările lui Donald Trump de pe Twitter sunt “imposibil de conciliat cu seriozitatea unui om de stat”.

Anunţurile făcute vineri de Trump privind o puternică creştere a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia au dus la o prăbuşire a lirei turceşti, care a pierdut aproape un sfert din valoarea sa în raport cu dolarul american în cursul zilei.

Postarea a strâns 102.000 de like-uri în primele 17 ore.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un „război economic” şi a făcut apel la populaţie pentru o „luptă naţională”, prin schimbul masiv de lire turceşti.

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă