10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialLa Botosani, Alexandru Arsinel a inveselit publicul meloman

La Botosani, Alexandru Arsinel a inveselit publicul meloman

Concertul Filarmonicii de Stat Botosani a incheiat, marti seara, manifestarile dedicate orasului la Botosani. Timp de trei zile botosanenii au avut parte de mai multe actiuni culturale, religioase si de divertisment, cu prilejul Zilelor Orasului, care s-au desfasurat in perioada 23-25 aprilie. Marti seara, sirul manifestarilor s-a incheiat cu spectacolul de gala pe care Filarmonica de Stat Botosani l-a prezentat gratuit botosanenilor care au dorit sa participe. La eveniment a participat si actorul de comedie Alexandru Arsinel care a incantat publicul meloman prezent in sala.
Reporter: Domnule Alexandru Arsinel, cum e sa inveseliti un public meloman, poate ceva mai special…?
Alexandru Arsinel: Eu nu categorizez publicul intre meloman, public mai special. Pentru mine e acelasi. Daca a cumparat bilet sau a fost invitat la manifestatie si sala va fi plina inseamna ca o parte din publicul acela va fi si al meu. Ii inveselesc si le cant, pentru ca va fi un show mai complex. Sper ca acest public sa faca parte din acea grupare de romani care m-au votat ca pe cel mai iubit actor al anului 2005. Si daca sunt doi-trei din ei va fi in regula….
R.: Apropo de cei mai iubiti. Sunteti un actor cu multe premii la activ. Ce inseamna distinctia pentru dvs.?
A.A.: O recunoastere a stradaniei mele de-a lungul a 40 de ani de teatru. E o confirmare ca am incercat si m-am luptat ca sa ajung la inimile spectatorilor romani. O distinctie imi confirma din cand in cand ca am mai si ajuns.
R.: Din cate stiu pregatiti un album…
A.A.: E un compact disc pe care-l pregatesc cu cele mai frumoase romante pe care-l voi realiza cu casa de discuri Electrecord, o mai veche partenera a incercarilor mele muzicale.
R.: Anul acesta ati izbutit un mare succes cu „Magnificii la Palat”, care a fost de doua ori montat la Sala Palatului, o data la Iasi. Pe cand la Botosani?
A.A.: Depinde de colaborarea pe care o putem avea cu forurile responsabile din judetul dvs. si din alte judete, daca gasim o solutie in ceea ce priveste posibilitatea de deplasare a intregului colectiv de la „C. Tanase”. Deci e vorba de un ajutor din partea celor de pe plan local…
R.: Mai concret, in ce consta acest ajutor?
A.A.: Ajutorul acesta ar insemna o cazare si, eventual, sprijinirea nu numai a colectivului, ci si a decorurilor, care sa creeze ambientul de spectacol-eveniment.
R.: Ati spus ca e un spectacol-eveniment. Vorbiti-ne despre acest spectacol. In ce consta?
A.A.: Sunt vedetele Teatrului „Constantin Tanase”: Nae Lazarescu, Vasile Muraru, Stela Popescu, Cristina Stamate, Vali Fatu, Adrian Enache, Gabriel Dorobantu, baletul teatrului, subsemnatul si cativa colaboratori de baza ai teatrului, precum Florin Piersic, o cantareata de muzica populara, pe care o putem aduce, daca e cazul, si din zona dvs. Aducem in cadrul spectacolului si cateva vedete care nu-s angajate la teatru, dar care sunt intrate in lumea asta a divertismentului, a spectacolului de revista.
R.: Ati ajuns, iata, pe plaiuri moldave, vreau sa va intreb daca nu va e dor de Dolhasca natala si daca va veti duce acolo.
A.A.: O sa ajung si la Dolhasca. Sper ca peste doua saptamani, cand sunt invitat de seful unui restaurant cu Stela. Vom veni pe 5 mai in Botosani si, in drumul spre Botosani, o sa ma opresc un pic si pe la Dolhasca. Tot atunci vom fi la Iasi, cand va avea loc intalnirea cu publicul iesean, cu caravana Televiziunii Romane, pentru 50 de ani de televiziune, Stela si cu mine fiind propusi pentru a primi trofeul „50 de ani de televiziune in Romania”.
R.: Si, ca veni vorba despre provinciali. Cum v-a fost atunci cand a fost acomodarea cu zbuciumul din Capitala?
A.A.: Nu mi-am dat seama. Eram student. N-aveam timp la vremea respectiva sa-mi dau seama care e transformarea de la Dolhasca la Iasi si de la Iasi la Bucuresti. M-am acomodat repede, pentru ca efectiv nu aveam timp sa judec greutatile sau disponibilitatile pe care mi le putea oferi o capitala. Eram student. Si, usor acomodandu-ma cu facultatea, m-am acomodat si cu Bucurestiul…

Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă