13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechÎncepe Gamescom, cel mai mare târg de jocuri video din Europa

Începe Gamescom, cel mai mare târg de jocuri video din Europa

În jur de 500.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la evenimentele Gamescom de la Centrul de expoziţii din Koln şi din acest oraş, până la închiderea târgului ce va avea loc sâmbătă.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, unde se află Koln, şi primarul oraşului au participat la prima zi a târgului, care este rezervată reprezentanţilor media şi ai industriei de profil. Vizitatorii privaţi sunt aşteptaţi de miercuri la evenimente.

Premierul landului, Armin Laschet, a spus că ar vrea ca subvenţiile de stat pentru dezvoltatori să se dubleze în Germania, atrăgând atenţia asupra faptului că sprijinul statului pentru industria de jocuri este deja o practică obişnuită în alte ţări, precum Polonia.

Peste 1.000 de expozanţi din peste 50 de ţări – printre care nume mari precum Ubisoft, Blizzard Entertainment şi Electronic Arts – îşi vor prezenta produsele la Gamescom, potrivit site-ului târgului.

Gamescom se pretinde cel mai mare eveniment mondial dedicat jocurilor pe computer şi jocurilor video – în 2018 având loc cea de-a 10-a ediţie a târgului.

Cele mai citite

Militari ai Republicii Moldova și americani vor participa la un exercițiu comun

Peste 400 de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova, vor participa între 9 – 16 mai, la exercițiul „Swift Response-2024” condus de Comandamentul...

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă