13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialFostul ministru Andrei Marga duce tratative cu PPCD

Fostul ministru Andrei Marga duce tratative cu PPCD

Fostul ministru al Educatiei Nationale, presedintele Consiliului Academic al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Andrei Marga, a inceput tratativele cu conducerea PPCD. El a fost contactat de presedintele acestei formatiuni politice, primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, care i-a propus sa reintre in partid. Aceste demersuri au fost confirmate de presedintele filialei clujene, profesorul Serban Radulescu.
Andrei Marga a fost pentru scurta vreme chiar presedintele PNTCD, actualul PPCD, insa a demisionat si dupa doi ani a devenit membru al PNL. El a intrat, insa, in conflict cu actuala echipa de conducere a liberalilor, controlata de premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Presedintele de onoare al PPCD, Ion Diaconescu, ar fi declarat unor apropiati ai sai ca profesorului universitar ar trebui sa i se ofere cel putin functia de vicepresedinte si ca ar trebui sa coordoneze activitatile partidului din Transilvania. Totodata, Diaconescu il considera pe Marga cel mai performant ministru al Educatiei din istoria recenta a Romaniei.
Daca tratativele cu profesorul universitar sunt abia la inceput, deja a fost reactivat ca membru PPCD decanul Facultatii de Mecanica a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, fostul deputat Ioan Vida-Simiti. Un alt membru marcant al partidului lui Ciuhandu care ar urma sa devina unul dintre purtatorii de mesaj ai crestin-democratilor este filosoful Vasile Musca, profesor la Universitatea „Babes-Bolyai”.
Taranistii clujeni duc tratative si cu directorul Bibliotecii Centrale Universitare, profesorul Doru Radosav. Se pare ca cel insarcinat sa il readuca in partid este decanul Facultatii de Istorie si Filozofie a UBB, Toader Nicoara.
De asemenea, ororectorul UBB, seful liniei de studii in limba romana, Serban Agachi, a fost insarcinat sa lucreze la redactarea unui nou program al partidului. Mai mult, negocierile pentru fuziunea cu partidul sindicalistilor din BNS, Uniunea Crestin Sociala, au intrat pe ultima suta de metri.
De altfel, deputatul Mircia Giurgiu, care reprezinta interesele Blocului National Sindical in Parlament, a organizat o conferinta de presa comuna cu liderii taranisti. Dupa realizarea fuziunii, PPCD va avea cinci deputati, doi subprefecti si doi secretari de stat.
Liderul filialei clujene a PPCD, Serban Radulescu, a afirmat ca strategia de refacere a partidului include crearea unor centre regionale la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Cele mai citite

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...

Pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Opt zile de evenimente în Capitală

Patriarhia Română a anunțat că vor fi aduse în Capitală și moaștele Sfântului Lazăr Începând de duminică, 20 octombrie, Capitala va fi centrul unuia dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă