16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDroguri din Republica Moldova ascunse in borcane cu muraturi

Droguri din Republica Moldova ascunse in borcane cu muraturi

Politistii Serviciului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCOA) al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Suceava au facut o captura de droguri mai putin obisnuita, stupefiantele fiind ascunse intr-un borcan de muraturi.
Nu mai putin de 14 bile de canabis, in greutate totala de aproximativ 400 de grame, au fost gasite de politistii suceveni in doua borcane cu gogosari murati, apartinand lui Petru Ivanov, 26 de ani, din Chisinau – Republica Moldova. Tanarului i-a fost orga-nizat un flagrant, acesta urmand sa-si vanda marfa unui politist sub acoperire, 1 kilogram de canabis contra sumei de 1.000 de euro, drogurile urmand a fi livrate in parcul de langa cladirea Tribunalului Suceava.
Politistii suceveni aveau informatii ca Ivanov avea legaturi cu mafia drogurilor din Republica Moldova si intentiona sa-si faca o retea de distributie la Suceava. Moldoveanul a venit la Suceava de la Iasi cu un taxi inmatriculat cu numarul IS 04VDO. In parcul din fata Tribunalului, tanarul s-a intalnit cu „clientul” caruia urma sa-i livreze marfa si a cerut sa vada mai intai banii. Apoi Ivanov a mers la taxi si a scos o geanta din portbagajul autoturismului, moment in care tanarul a fost imobilizat de politisti. In geanta erau o punga de faina, una de paste fainoase si doua borcane de trei kilograme cu gogosari murati. Marfa a fost luata la puricat si canabisul a fost depistat in gogosarii murati. Initial, moldoveanul a declarat ca nu avea habar de existenta drogurilor si le-a spus politistilor ca a primit geanta de la o femeie din Chisinau. Ulterior, adus in fata procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Suceava, Petru Ivanov a recunoscut ca incerca sa vanda drogurile in Suceava pentru a-si acoperi datoriile. Moldoveanul a fost arestat si s-a ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri si introducerea in tara de droguri de mare risc.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă