24.1 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecial"Softistii" se vad campioni, clujenii isi joaca sansa

„Softistii” se vad campioni, clujenii isi joaca sansa

Pentru prima data in istoria baschetului romanesc, finala Campionatului National masculin se va juca pe sistemul „cel mai bun din sapte intalniri”, primele doua confruntari urmand a avea loc astazi si maine, la Ploiesti, pe terenul echipei mai bine clasate la finalul sezonului regulat. Cele doua combatante, CSU Asesoft si Poli Mobitelco Cluj, s-au mai intalnit de trei ori in aceasta editie a CN, de doua ori in sezonul regulat si o data in finala Cupei Romaniei. In tur, la Cluj, Asesoft a pierdut la masa verde, cu scorul de 0-20, pentru ca a folosit doi jucatori nelegitimati in campionat, iar in partida amicala disputata dupa anuntarea forfaitului gazdele au castigat, cu scorul de 111-106. Celelalte doua partide insa au fost adjudecate de ploiesteni, care pornesc ca principali favoriti pentru a imbraca tricourile de campioni.
Unul dintre cele mai importante atuuri ale „softistilor” il constituie faptul ca au avut la dispozitie zece zile pentru refacere (s-au calificat in ultimul act in urma a trei victorii contra dinamovistilor), dublu fata de adversarii lor, care au obtinut accesul in finala acum cinci zile, cu 3-2, la capatul a cinci intalniri solicitante cu CSU Atlassib.
Alex Iacobescu, presedintele gruparii prahovene, crede ca, dupa un sezon in care nu au pierdut nici un meci in campionatul intern, cu exceptia pomenita mai sus, ar fi imposibil sa cedeze chiar si o partida. „Nu concepem decat victoria cu 4-0 in fata Clujului. Le-am propus sa jucam aici patru meciuri, pentru ca de doi ani castigam titlul in deplasare si doream sa facem suporterilor o bucurie, dar au refuzat”, a spus Iacobescu.
Clujenii au castigat ultimul titlu national in urma cu zece ani, iar Mircea Cristescu, presedintele Poli Mobitelco, chiar daca a recunoscut valoarea mai ridicata a echipei adverse, vede confruntarea la fel ca lupta biblica dintre David si Goliat, soldata cu victoria celui considerat mai mic si fara sanse de izbanda.
Partidele trei si patru sunt programate pe 4 si 5 iunie la Cluj, dupa care, daca va fi cazul, vor urma un meci la Ploiesti pe 8 iunie si unul la Cluj pe 11 iunie, partida decisiva fiind la Ploiesti, pe 14 iunie.

Cele mai citite

Mihai Teja, noul antrenor al lui Vejle în prima ligă din Danemarca

Mihai Teja a fost numit antrenor principal al echipei Vejle Boldklub, care ocupă ultimul loc în prima ligă din Danemarca. Vejle Boldklub, echipa daneză aflată...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...

Lucrări la linia de cale ferată Piteşti – Goleşti. Va fi închisă două luni

Linia de cale ferată Pitești - Golești va fi închisă permanent între 25 septembrie și 25 noiembrie 2024 pentru lucrări de reînnoire a suprastructurii...
Ultima oră
Pe aceeași temă