24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFostul bodyguard al lui Miron Cozma, retinut in Anglia

Fostul bodyguard al lui Miron Cozma, retinut in Anglia

Unul dintre fostii bodygarzi ai lui Miron Cozma, a fost retinut in Anglia dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de extradare. Unul dintre reprezentantii Inspectoratului de Politie al judetului Hunedoara, subcomisarul Mircea Pitulescu, a declarat ca cererea de extradare a lui Florin Ioan Penciuc a fost formulata de Tribunal, cu ajutorul Ministerului de Externe si Ministerului Justitiei.
Potrivit lui Pitulescu, fostul bodyguard a fost condamnat, in lipsa, pentru trafic de influenta. Pe de alta parte, lista faptelor pentru care a fost cercetat si acuzat acesta este mult mai lunga, dupa cum sustin surse bine informate.
Astfel, Florin Ioan Penciuc a primit 5 ani de inchisoare pentru insusirea de foloase necuvenite si trafic de influenta, 6 ani pentru vatamarea corporala a unui ofiter de politie si 2 ani pentru denunt calomnios impotriva Parchetului si Politiei Petrosani. In plus, el a fost suspectat si de spionaj, dupa ce s-a constatat ca ar fi avut relatii cu mai multi agenti secreti, care lucrau sub acoperire ca instructori de arte martiale.
Florin Penciuc a parasit tara inainte de a fi arestat, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare. Acum ofiterii IPJ anunta arestarea acestuia in Anglia, unde se judeca si procesul de extradare.
In schimb, Florin Penciuc a declarat ca este o victima a sistemului si acuza SRI, UM 0962 (serviciul de contrainformatii al Ministerului de Interne) si chiar pe politisti ca incearca in orice mod sa-l prinda si pentru acest lucru „construiesc” dosare cu probe false. Unul dintre apropiatii sai, care se afla, de asemenea, peste hotare, a spus ca fostul bodyguard a parasit tara din cauza presiunilor care se faceau asupra lui.
„Cei de la SRI i-au inscenat un dosar prin care au vrut sa demonstreze ca a colaborat cu ofiteri Antitero din Ungaria si ca au sponsorizat cu diverse sume mari de bani o organizatie separatista care milita pentru destramarea teritoriului Romaniei. (…) Un capitan din SRI Petrosani a avut doua tentative de asasinat asupra lui Florin Penciuc”, a afirmat apropiatul lui Penciuc. In plus, sursa mentionata acuza si conducerea serviciului de Contrainformatii din Petrosani (fosta UM 0215) ca ar avea ceva personal cu fostul bodyguard si ca, de fapt, se urmareste aducerea lui in tara, intr-o inchisoare, pentru a-l folosi la incriminarea lui Miron Cozma.
Despre Penciuc se mai sustine ca ar avea informatii puternice din interiorul sistemului, unde, de fapt, a si lucrat, iar cu atat mai mult ar fi si mai periculos pentru servicile secrete romanesti. Cei incriminati au negat, insa, toate acuzele aduse de Penciuc si apropiatii lui.

Cele mai citite

Transformฤƒ orice ocazie รฎn magie cu rochiile de ocazie de la Elena Perseil. Sfaturi ศ™i recomandฤƒri de la designerul de prestigiuย 

Cรขnd vine vorba de evenimente speciale, rochia pe care o alegi este cheia pentru a te simศ›i รฎncrezฤƒtoare ศ™i elegantฤƒ. Fie cฤƒ participi la...

Prinศ›esa Kate Middleton a รฎmbrฤƒศ›iศ™at o adolescentฤƒ bolnavฤƒ de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinลฃul William ลŸi soลฃia sa Kate care s-au รฎntรขlnit cu Liz Hatton, o adolescentฤƒ bolnavฤƒ de cancer,...

CE contestฤƒ la Curtea de Justiลฃie a Uniunii Europene (CJUE) legea suveranitฤƒลฃii din Ungaria

Comisia Europeanฤƒ a anunลฃat joi cฤƒ dฤƒ รฎn judecatฤƒ Ungaria la Curtea de Justiลฃie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a contesta legea de protejare...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ