6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialPuterea si Opozitia se cearta pentru 220 de miliarde lei

Puterea si Opozitia se cearta pentru 220 de miliarde lei

CLUJ-NAPOCA. Alocarea fondurilor de care dispune Consiliul Local Cluj-Napoca a devenit subiect de cearta intre Putere si Opozitie dupa ce municipalitatea a ramas fara nici un leu in pusculita. La inceputul anului, CL avea un buget de 220 de miliarde lei destinat finantarii proiectelor depuse de asociatii si fundatii.
Desi primarul orasului, Emil Boc, a promis ca va elabora un regulament pe baza caruia sa fie acordate aceste finantari, acesta nu a fost terminat nici pana acum. Asa ca alesii locali au aprobat alocarea de bani. Cu doua luni inainte de incheierea anului, municipalitatea a ramas fara bani, motiv pentru consilierii locali ai PRM si ai PSD sa critice Primaria. Numai ca alesii locali ai partidelor de Opozitie au votat cot la cot alaturi de cei din coalitia aflata la Putere atunci cand a fost vorba de impartitul banilor.
De pilda, unul dintre sustinatorii alocarii a 13 miliarde lei pentru finantarea participarii echipei CFR Cluj in Cupa UEFA Intertoto a fost tocmai liderul grupului de consilieri locali ai PSD, Stefan Dimitriu. Acum, membrii social-democrati din cadrul CL il acuza pe Boc ca a cheltuit banii fara folos.
Presedintele organizatiei municipale a PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan, a declarat ca va propune schimbarea sistemului de acordare a finantarilor, astfel incat bugetul sa fie impartit pe trimestre.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă