14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPaza "fictiva" de zeci de mii de ore, la CNH Petrosani

Paza „fictiva” de zeci de mii de ore, la CNH Petrosani

Mai multi sefi si agenti ai unei societati de paza din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara), firma care are incheiat un contract cu Compania Nationala a Huilei (CNH) pentru securitatea obiectivelor miniere, au fost amendati administrativ pentru pontaje fictive. Sanctiunile au fost aplicate de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani cu sume cuprinse intre 4 si 10 milioane de lei vechi, ce reprezinta cuantumul maxim prevazut de lege.
Persoanele amendate au fost cercetate pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in dauna CNH, dupa ce, prin intermediul unor pontaje fictive, firma in cauza, SC „Protector International” Ð Filiala Petrosani, ar fi creat companiei un prejudiciu estimativ de circa 1,5 miliarde lei. Dosarul a ajuns pe masa anchetatorilor dupa ce reprezentantii Corpului de Control al companiei au verificat, anul trecut, pontajele aferente trimestrului IV al anului 2004.
Astfel, a iesit la iveala ca mai multi angajati ai SC „Protector International”, printre care si sefii de obiective, erau pontati fictiv. In plus, unele persoane au fost pontate simultan la mai multe unitati miniere, iar la altii reiesea ca ar fi lucrat 25,5 ore/zi din 24 existente. Lucratorii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Petrosani, care s-au ocupat de ancheta, au solicitat ulterior extinderea cercetarilor, drept pentru care responsabilii cu paza in cadrul CNH au verificat si pontajele din trimestrele I-III ale anului 2005 si s-au descoperit nereguli similare.
La finalizarea cercetarilor, oamenii legii au inaintat dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, cu propunere de trimitere in judecata. In timpul urmaririi penale, CNH a recuperat prejudiciul, calculat la circa 1,5 miliarde de lei, dupa ce conducerea „Protector International” si-a recunoscut greseala si a emis mai multe facturi de stornare a sumelor incasate necuvenit. Din acest motiv, procurorii au decis scoaterea de sub urmarire penala a celor invinuiti in dosar, printre care si directorul coordonator al firmei de paza, Gheorghe Negrut, inspectorul-sef Gheorghe Tita Bozai.
Magistratii au decis, insa, aplicarea unor amenzi administrative. Purtatorul de cuvant al Parchetului, procurorul Dumitru Ilinca, a precizat ca sanctiunile aplicate sunt cuprinse intre 4 si 10 milioane de lei.

Cele mai citite

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...

Angajat al Institutului de Medicină Legală Iaşi, arestat pentru trafic de influență

Un angajat al Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Acesta...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă