20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTerasa restaurantului "girat" de senatorul Sarbu a scapat de demolare

Terasa restaurantului „girat” de senatorul Sarbu a scapat de demolare

Campania de demolare a tuturor teraselor construite in zona istorica a municipiului Timisoara se apropie de final. In ciuda eforturilor depuse de inspectorii Primariei, care au supravegheat sau au contribuit personal la disparitia celor 28 de terase ridicate pe domeniul public, mai sunt patroni de localuri care beneficiaza de o oarecare clementa din partea edililor locali.
Tergiversarea demolarii acestor terase are si o explicatie: luna viitoare se va vota in Consiliul Local un nou regulament privind inchirierea domeniului public, cu alte tarife pe metru patrat, iar intreprinzatorii ce vor scapa cu terasele intacte nu vor avea altceva de facut decat sa semneze un nou contract. Necesitatea reevaluarii „afacerii teraselor” de catre Primarie a avut la baza diferentele enorme dintre tarifele percepute de municipalitate si cele incasate de privati.
Daca in bugetul administratiei locale intrau cate 10.000 de lei vechi pentru fiecare metru patrat inchiriat, in conturile altor persoane juridice care au spatii de inchiriat in centrul orasului intra cate 15 euro pe fiecare metru patrat ocupat de chiriasi. „Chiriile sunt foarte ieftine pentru a se incuraja deschiderea teraselor”, a explicat arhitectul-sef al orasului, Radu Radoslav, prejudicierea bugetului local cu sumele de bani reprezentand diferenta dintre chiria modica incasata de la intreprinzatori si pretul corect al domeniului public.
Printre terasele care au scapat, deocamdata, de „demolatorii” Primariei sunt cele din fata restaurantului „Lloyd”, din plin centrul orasului, dar si cea a restaurantului „Maestro”, apartinand combinatiei patronale Ilie Sarbu – Brigitte Sfat. Daca in cazul „Lloyd” este cunoscuta amicitia dintre secretarul Primariei, Ion Cojocari, si patronul Iavor Radancovici, in cazul „Maestro” lucrurile sunt destul de inexplicabile. Mai cu seama ca o alta terasa din centrul orasului – apartinand unei cofetarii patronate de rudele fostului prefect PSD, Ioan Raducanu – a fost, de asemenea, daramata.
„Nu e corect ce se intampla. Eu am avut o terasa pe str. Alba Iulia, care m-a costat vreo 500 milioane de lei, si am fost nevoit sa o distrug. Altii, cu pile la Primarie, vor ramane pe pozitii si le vor reautoriza”, s-a plans unul dintre patroni.

Cele mai citite

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă