17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialBarcelona este condamnata sa castige la Sofia

Barcelona este condamnata sa castige la Sofia

FC Barcelona a ajuns sa traiasca periculos finalul grupei A. Catalanii nu-si mai pot permite nici un pas gresit si sunt obligati sa castige cu orice pret meciul de diseara de la Sofia, contra lui Levski, pentru a putea spera in continuare la calificarea in optimile de finala ale competitiei. Cu doar o victorie, doua egaluri si o infrangere, Barca este a treia in clasament, cu cinci puncte, la doua in spatele nemtilor de la Werder Bremen. Cum Chelsea nu mai poate pierde locul din optimi indiferent de rezultatele din ultimele doua runde ale grupei, spaniolii au neaparata nevoie de victorie pentru a-si putea decide singuri viitorul in ultima partida de pe teren propriu impotriva formatiei germane. Daca insa Werder Bremen isi castiga meciul de acasa, de diseara, cu Chelsea, iar Barcelona nu invinge in Bulgaria, echipa catalana va fi prima detinatoare a trofeului eliminata inca din faza grupelor de la aparitia noului format al Ligii Campionilor.
Atacul echipei pregatite de Frank Rijkaard va fi lipsit de piesele grele, camerunezul Eto'o si argentinienii Leo Messi si Javier Saviola fiind accidentati. In aceste conditii, resposabilitatea golului ii revine islandezului Eidur Gudjohnsen, autorul a doua goluri in succesul cu 4-1 din campionat in fata echipei Mallorca, rezultat ce a reasezat Barca pe primul loc al clasamentului primei ligi spaniole. Pentru fundasul Oleguer Presas lucrurile sunt clare: „Daca nu castigam azi, ne putem lua adio de la Liga Campionilor”. Oleguer a adaugat ca este convins ca englezii de la Chelsea, care sunt deja in optimi, vor lua in serios meciul cu Werder Bremen: „Sunt profesionisti si un profesionist vrea sa castige fiecare joc”. Cum formatia engleza ar avea tot interesul sa scape de un adversar incomod precum Barcelona, nemtii de la Werder sunt increzatori ca pot bate echipa lui Mourinho. „Am purtat discutii in interiorul grupului si am cazut de acord ca fiecare jucator poate sa aduca imbunatatiri in jocul sau pentru a fi in forma maxima la meciul cu Chelsea”, a declarat atacantul german Miroslav Klose.

Lucescu vrea sa-si ia revansa in fata lui Chivu

In grupa D, Sahtiorul lui Mircea Lucescu isi joaca impotriva Romei lui Cristian Chivu ultimele sanse de supravietuire in cursa pentru Europa. Daca pentru a continua drumul in Liga formatia ucraineana are nevoie de o conjuctura favorabila, mai abordabila pare lupta pentru locul trei ce duce in Cupa UEFA. In ambele cazuri, Sahtior trebuie sa castige impotriva romanilor pentru a-si mentine vii sperantele.
Pentru calificarea in optimi, Romei ii este insa suficient si un egal in Ucraina, daca grecii de la Olympiakos nu se impun in fata Valenciei.
Cu Bayern Munchen deja calificata, Inter si Sporting se bat diseara pe San Siro pentru cel de-al doilea loc de optimi in grupa B, in timp ce, in grupa C, Galatasaray merge pe terenul lui Bordeaux pentru meciul ce poate hotari echipa care promoveaza in Cupa UEFA, in conditiile in care Liverpool si PSV Eindhoven si-au asigurat inca din etapa trecuta prezenta in optimile Ligii Campionilor.

Cele mai citite

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere imensă. Ana Karina Schneider s-a stins din viață

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere profundă cu decesul conf. univ. dr. habil. Ana-Karina Schneider, o personalitate remarcabilă în domeniul Literaturii...

Comisia Europeană ajută Apple să se conformeze obligațiilor de interoperabilitate

Comisia Europeană a inițiat pe 19 septembrie două proceduri oficiale pentru a ajuta Apple să se conformeze obligațiilor de interoperabilitate prevăzute în Regulamentul privind...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă