25.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialDatornicii la stat nu vor lucra pentru sinistrati

Datornicii la stat nu vor lucra pentru sinistrati

Firmele cu datorii la stat nu vor putea executa lucrarile de reconstructie a caselor afectate de inundatii, iar cele din afara judetului nu au nici o sansa sa prinda macar un contract cu una din primariile care au primit banii de la Guvern pentru pagubele produse in luna august.
Potrivit prefectului Cristian Roman, hotararea de guvern prin care au fost atribuite cele 66,3 miliarde de lei judetului Botosani are in vedere realizarea lucrarilor in regim de urgenta pentru ca oamenii sa aiba un acoperis deasupra capului pana la inceputul iernii. Mai mult decat atat, primariile vor trebui in cel mai scurt timp sa gaseasca materialele de constructie necesare pentru reconstructia celor opt case distruse de inundatii, chiar daca Guvernul a promis ca va trimite catre sinistratii botosaneni materialele de constructie necesare pentru refacerea caselor. „Trebuie sa grabim lucrarile pentru ca oamenii sa poata sta in casele lor, sa nu ii prinda iarna prin alte locuri, pentru ca acolo, la Bucuresti, Guvernul trebuie sa aiba grija de o tara intreaga, asa ca primarii vor trebui sa faca cu ce au si vor primi inapoi cand vor veni materialele”, a declarat prefectul judetului, Cristian Roman.
Mana de lucru este insa asigurata din punct de vedere financiar pentru ca judetul Botosani a mai primit pentru manopera lucrarilor de refacere a caselor in jur de 470 de milioane de lei.
Prefectul Roman a mai precizat ca primul termen de verificare a contractelor incheiate de primarii cu firmele care vor executa lucrarile va fi la mijlocul saptamanii viitoare, urmand ca spre final sa faca primele verificari in teren pentru modul in care au fost demarate lucrarile de constructii. „Nu voi accepta firme care nu pot duce la finalizare lucrarile, nu trebuie sa fie firme cu datorii la buget, am numit o comisie pe care o conduc si care va verifica documentele inainte de demararea lucrarilor”, a spus primul reprezentant al Guvernului in teritoriu, care a mai adaugat ca prefera sa lucreze cu firmele din judet si mai putin cu cele din afara. „Nu vor fi alte firme din judet pentru ca avem si noi firmele noastre.”
De mentionat ca pentru lucrarile de reconstructie a celor opt case distruse de inundatii nu se vor mai organiza licitatii, ci va fi o negociere de pret intre posibilii constructori si primariile beneficiare, dar edilii comunelor vor raspunde in cazul in care pretul final va intrece asteptarile.
Cele opt case distruse sunt la Dorohoi, Cordareni, Draguseni, Stefanesti.

Cele mai citite

Nicușor Dan: Peste 150 de clădiri cu risc seismic vor fi consolidate

Municipalitatea face demersuri pentru consolidarea a peste 150 de clădiri cu risc seismic, iar finanţarea pe care a obţinut-o este de 300 de milioane...

Cumperi un apartament? Iată la ce să fii atent 

Decizia de a cumpăra un apartament este una majoră, cu efecte pe termen lung. Sunt atât de multe aspecte la care trebuie să te...

Noaptea Companiilor: Studenții sunt invitați să exploreze sediile a 13 firme de renume

Pentru prima dată în București, "Noaptea Companiilor", eveniment organizat de CBRE România, lider în consultanță imobiliară și birouri, invită studenții să exploreze sediile unor...
Ultima oră
Pe aceeași temă