10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialViceprimarul din Petrosani, acuzat ca si-a concesionat ilegal un teren

Viceprimarul din Petrosani, acuzat ca si-a concesionat ilegal un teren

Viceprimarul PD al muni-cipiului hunedorean Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, impreuna cu sotia sa, deputatul democrat Monica Iacob-Ridzi, sunt acuzati ca au incalcat legea de cel putin doua ori: odata cand si-au concesionat, prin incre-dintare directa, un teren din domeniul public, iar a doua oara cand au depasit termenul legal de demarare a constructiei, fara ca reprezentantii Primariei sa aplice legea si sa retraga concesiunea. Reprezentantii organizatiei municipale au cerut, ieri, public viceprimarului sa aplice legea si sa demoleze ceea ce s-a construit ilegal.

Familia Iacob-Ridzi detine in Valea Jiului un lant de magazine alimentare, aducatoare de profituri frumoase. Intre doua dintre acestea, chiar in „buricul” orasului, a inceput sa se construiasca o noua cladire, care apartine tot familiei viceprimarului.

Teren concesionat prin atribuire directa

Terenul, in suprafata de 85 de metri patrati, a fost dobandit prin concesiune directa inca din luna martie a anului trecut, insa „afacerea” a fost trecuta sub tacere pana de curand cand au demarat lucrarile de constructie. Asa a iesit la iveala ca, in martie 2005, viceprimarul si-a concesionat, prin incredintare directa, suprafata respectiva de pamant, desi legea prevede clar ca se pot face in-credintari directe doar in cazul in care beneficiarul a obtinut prin licitatie terenul alaturat si doreste sa se extinda, ceea ce nu e cazul in aceasta situatie.
Cu toate acestea, familia Iacob-Ridzi pare sa fi uitat de prevederile Legii 50/1991, care arata, la art. 36, ca „beneficiarii terenurilor trebuie sa inceapa constructia in cel mult un an de la obtinerea concesiunii, iar in caz contrar actul este reziliat”.
Reprezentantii PSD Petrosani au cerut, ieri, public, intrarea in legalitate a viceprimarului. „Pentru in-calcarea flagranta a legilor tarii si a Hotararilor Consiliului Local Petrosani de catre „Euro Riva Serv” SRL (firma familiei Iacob-Ridzi Ð n.r.) solicitam primarului si viceprimarului sa treaca la instaurarea legii prin demolarea constructiei”, a declarat presedintele organizatiei municipale a PSD, Haralambie Vochitoiu.

Viceprimarul a oferit explicatii la acuzele PSD

Tiberiu Iacob-Ridzi a negat, insa, ca ar fi comis vreo ilegalitate in favoarea societatii familiei sale. „Concesiunea s-a facut legal. S-a facut prin Hotarare de Consiliu Local si are autorizatie de constructie. Eu nu ma ocup de activitatea firmei, dar este a familiei si pot spune ca totul e legal”, a afirmat acesta.
Totodata, viceprimarul a afirmat ca este vorba despre o extindere a spatiului comercial si nicidecum a terenului ocupat si, in plus, a spus ca de la emiterea hotararii de Consiliu Local au mai trecut cateva luni bune pana la incheierea contractului de concesiune si eliberarea certificatului de urbanism.
„Contractul de concesiune a fost semnat in luna iulie, iar certificatul de urbanism a fost emis in data de 28.02.2006, deci in termenul de un an”, a adaugat acesta.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă