21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAlesii locali din Valea Jiului, "globe-trotteri" pe bani publici

Alesii locali din Valea Jiului, „globe-trotteri” pe bani publici

Alesii locali din Valea Jiului nu au ratat nici o ocazie de a face excursii in strainatate pe bani publici si, la doar doi ani de la investitura in functie, au reusit sa faca inconjurul lumii. Pentru excursiile „de documentare” ale consilierilor si edililor locali, care au cuprins cele mai exotice tari, s-au cheltuit peste 3 miliarde lei vechi, dar rezultatele sunt aproape nule.
„Campion” absolut la excursii in strainatate pe bani publici este municipiul Lupeni, unde de la alegerile din 2004 si pana acum s-a cheltuit o suma de peste 1,33 miliarde lei vechi pentru 6 deplasari. Alesii locali nu s-au multumit doar cu excursii simple, ci au organizat si circuite turistice in Austria, Egipt, Creta, SUA, Portugalia – Spania – Andorra, Danemarca – Norvegia – Suedia.
Lupeniul este urmat indeaproape de municipiul Petrosani, unde edilii au cheltuit 895 de milioane de lei vechi pentru 15 deplasari, printre tarile vizate numarandu-se SUA si Canada. La Vulcan, alesii locali au efectuat vizite de documentare peste hotare in valoare de 892,5 milioane de lei vechi, traseul cuprinzand chiar si Emiratele Arabe Unite, in timp ce consilierii din Petrila au plecat in grup in Egipt, Creta sau Padova, bugetul local fiind diminuat cu aproape 400 de milioane de lei.
La Uricani, doar primarul si viceprimarul au plecat deocamdata in strainatate, unul in Marea Britanie si celalalt in Austria, excursii pentru care s-a platit o suma totala de 227 de milioane de lei vechi. Singurii care nu au vazut lumea pe bani publici sunt edilii din Aninoasa, cel mai sarac oras din Valea Jiului.
Modul de cheltuire a banilor publici pe excursii in strainatate fara nici o finalitate pentru zonele reprezentate de alesii plimbareti a fost facut public ieri de presedintele PRM Hunedoara, Stefan Pascut, care a solicitat datele de la fiecare primarie in parte. In privinta beneficiilor pentru localitatile vizitate de edili, acestea raman, in mare parte, o mare necunoscuta.

Cele mai citite

Scholz avertizează: Atacul Iranului asupra Israelului amenință să destabilizeze întregul Orient Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului, avertizând că acesta ar putea "să dea foc" întregii regiuni, potrivit...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă